ASTRID THORSIN IDEOIMA UUSI ULKOMAALAISLAKI HYLÄTTÄVÄ!

Juha Mäki-Ketelä
Adressin tekijä

/ #465 Muistutus kansanedustajille

30.01.2009 08:50

Lähti äsken:


Arvoisa kansanedustaja,

YLI 27 500 KANSALAISTA ALLEKIRJOITTANUT ADRESSIN, JOSSA VAADITAAN UUDEN ULKOMAALAISLAIN HYLKÄÄMISTÄ KOKONAISUUDESSAAN

Lähetin Teille maanantaina 15.12.2008 sähköpostiviestin, jossa pyysin Teitä vastaamaan kahteen kysymykseen:

1. Kun ministeri Thorsin valmistelema lakimuutosesitys tulee eduskunnan käsittelyyn, äänestättekö sen puolesta vai sitä vastaan? Vastatkaa yksinkertaisesti joko ”äänestän puolesta” tai ”äänestän vastaan”.

2. Jos äänestätte sen puolesta, miten perustelette kantanne?

Kuten adressin suosio osoittaa, kansa haluaa kuulla henkilökohtaisen mielipiteenne asiasta. Mikäli ette vielä ole vastannut kysymyksiini, niin voisitteko ystävällisesti vastata mahdollisimman pian niihin selkeästi ja yksiselitteisesti, kiitos.

Selkeitä vastauksia eivät ole esimerkiksi tällaiset: ”olet hyvällä asialla”, ”jatka samaan malliin”, ”tuen sinua tärkeässä työssäsi” tai ”löydät vastaukseni blogistani” jne. Ne ovat pelkkää tyhjää sanahelinää, jolla ei ole mitään merkitystä kenellekään. Ei ainakaan meille äänestäjille.

Vastatkaa siis vain ”kyllä” tai ”ei”, kiitos. Kiertely samoin kuin vastaamatta jättäminen herättää äänestäjissänne pelkästään epäluuloja.

Vastausten jatkokäsittely
Kaikkien kansanedustajien vastaukset perusteluineen samoin kuin tieto vastaamatta jättämisestä julkaistaan suojatulla ja valvotulla internet-sivustolla. Siellä myös äänestäjät voivat kommentoida näkemyksiänne ja toimintaanne tässä lakiasiassa. Sivuston tarkoitus on lisätä keskustelua aiheesta, koska se koetaan kansallisen tulevaisuuden kannalta erityisen tärkeäksi.

Uusi ulkomaalaislaki herättää voimakasta kansalaiskeskustelua. Kuluneen kuukauden aikana myös valtamedia on kiinnostunut asiasta, ja myös asialliset maahanmuuttokriittiset tahot ovat alkaneet saada äänensä mediassa kuulumaan. Tämä kehitys näyttää ilokseni voimistuvan, joten on hyvin todennäköistä, että maahanmuuttoon liittyvistä asioista tulee seuraaville Europarlamentti- ja eduskuntavaaleille vahvasti leimaa antava tekijä.

Näin ollen sivustosta tulee varmasti erittäin suosittu ja äänestyskäyttäytymiseen merkittävästi vaikuttava foorumi.

Kysymyksiin vastaaminen vie aikaa vain noin 10 minuuttia. Odotan saavani vastauksenne ennen lakiesityksestä äänestämistä.

Ystävällisin terveisin


Juha Mäki-Ketelä, Tampere


Lisätietoja: http://www.adressit.com/ulkomaalaislaki
Linkkejä pohdintojen perusteeksi: http://www.adressit.com/keskustelu/7133/start/425, siellä keskustelu numero 427, Lehdistötiedotetta taustoittavia linkkejä