Lapsilisään korotus!

pohtija

/ #57

13.09.2011 15:47

Lapsilisät ei toimi nykyisellään. Ottaisin toki mieluusti jonkun satskun lisää kuussa, mutta.. Silloin kun äiti/perhe on sossun asiakkaina raha tulee ja se tulee ja se tulee. Papereita pitää täyttää ja omaisuutta ei saa olla.

Siinä tilanteessa on helppo hankkia lisää lapsi, johon mahdollinen korotus voi vaikuttaa. Meillä nelos vauvan vaatteisiin ensimmäisenä vuotena on mennyt joku kymppi, tarve olisi ollut 0e, ostokset on ollut turhamaisuutta. Periaatteessa tähän asti tarvittavaa ostettavaa mitä 3. jälkeen ei ole ollut on tähän asti 2 valmisvelliä, jokunen vaippapaketti -jotka olisin voinut olla ostamatta ja käyttää kestoja, joita on pilvin pimein, jokunen tutti/tuttipullo.Tällä hetkellä siis lapsilisä menee 100% perheen muihin menoihin, sillä 4. lapsi ei juuri tarvitse mitään.

Lapsi tarvitsee enemmän kasvaessaan, joten lapsilisää olisi järkevä korottaa vain kouluun mennessä ja sitten teini-iän kohdalla.

Mutta pitääkö valtion maksaa lapsilisää niille, joiden vanhemmat voi tämän laittaa lyhentämättömänä säästöön ja luovuttaa lapselle täysi-ikäisenä? Eikö se juuri luo luokakeroja ja laita ihmisiä eri asemiin? Onko siivoojan ja lehdenjakajan perheen mahdollista elää normaalia arkea nykyisillä hinnoilla ruuan, asumisen jne. suhteen kuin lääkäri ja lakimies parin? Pitäisikö kaikkien jotka ei halua kärsiä opiskella itsensä insinööreiksi ja kieltäytyä ehdottoamsti tekemästä työtä pienpalkka aloilla, jottei tämä oma valinta vie mahdollisuutta antaa omille lapsille tasavertaista elämää porvariperheen rinnalla?

Tietysti kasvatan lapseni haluamaan ammattia, josta tienaa vähintään 3000e/kk käteen, samoin kuin tekemään sen eteen töitä, koska se on mahdollista. Kiellän heitä edes harkitsemasta matalapalkkaisia ammatteja, koska normaalin elämän hinta on enemmän kuin mitä niistä saa.

Ehkä jos lapsiperhe tarvitsee jokun lisä, kannustimen, rahan, se olisi verotuksessa alennus. Mutta kuka ajattelee lapsettomia, autottomia ihmisiää jotka ei koskaan käytä julkista terveydenhuoltoa... eipä kukaan.