Pelastetaan Helsingin bussilinja 69 eli nakki o.s. Metsälän linja

A.

/ #72 Tämä bussi kiertää asemat, sairaalat, urheilupaikat - ja nopeasti

16.01.2015 09:19

Kuten Tiedelinja kiertää pääkaupunkiseudun yliopistojen kampuksia, bussi 69 käy läpi Helsingin liikunta- ja urheilupaikkoja, sairaaloita ja terveysasemia, messukeskuksen sekä juna-asemia. Sen reitillä on selvä teema ja logiikka. Se on ainoa julkinen kulkuväline, joka yhdistää nämä muuten hankalasti ja hitaasti saavutettavat etapit.

Lisäksi se on alueen ainoa julkinen kulkuväline, joka ajaa aamusta iltaan viikon jokaisena päivänä. Esimerkiksi Pasilan asemalta ei pääse viikonloppuaamuisin ja -iltaisin Mäkelänkadun-Koskelantien-Intiankadun yhteyksiin millään muulla kuin 69:llä. Bussi kattaa katvealueet ja yhdistää muuten vain taksien varassa olevat alueet.

Suunnitteljoilta ja toimittajilta on typerä veto julkaista juttuja 69:n "hitaudesta" ja sanoa, että junalla pääsisi nopeammin keskustaan. Koko 69:n ideahan perustuu siihen, että lähijuna-asemien välit ovat Helsingissä pitkät eivätkä sairaalat ja urheilupaikat sijaitse asemien läheisyydessä - syntyy vaikeita asemienvälisiä katvealueita, jotkin niistä sellaisia, ettei autokaan auta (esim. urheiluhallien ympäristöt kisapäivinä), joten 69 ei ole vain tarpeellinen vaan jopa täysin välttämätön bussi.