Mopot 60km/h

Mika Selänne
Kirkkonummi

/ #397 kes_sdf

11.02.2009 12:04

Missasit pointin.
Jos suurin sallittu nopeus nostetaan sinne 60 kilometriin tunnissa, niin sillä mopolla on luontevinta ajaa siinä keskellä ajokaistaa, aivan kuin moottoripyörälläkin. Sitä ei silloin ole tarve ohittaa, koska se kulkee samaa nopeutta kuin muukin liikennevirta.

Tytärtäni olen opastanut nytkin ajamaan keskellä ajokaistaa kotoamme "kylälle" menevällä tiellä. Ja näin ainoastaan turvallisuuden vuoksi. Kyseisellä tiellä on 50 ja 60 nopeusrajoitukset, ei piennarta ja se on mutkainen ja mäkinen tie. Kun itse koitin ajaa sillä mopolla siinä oikeassa reunassa, oli tuloksena poikkeuksetta takaa tulevan auton tekemä vaarallinen ja laiton ohistus. Vaarallinen siksi, että se tehtiin melkein peiliä hipaisten. Laiton siksi, että se tapahtui paikkaa ja muuta liikennettä huomioimatta usein ohituskiellon kohdalla, kun eihän se ollut "oikea ohitus"...

Ja mopolla ajaa useat pidempään kuin "vain sen vuoden", koska se on hyötyajoneuvo. Useat jatkavat mopolla ajamista jopa B-kortin saatuaan. Ne, jotka ostavat sen kevarin heti kun voivat, ostavat sen harrastuksen vuoksi. Ne taas jotka jatkavat mopolla ajamista, tekevät sen siksi, että sillä on kätevää ja kohtuuhintaista liikkua. Ja näin ihan nykyistenkin sääntöjen puitteissa.