Ilmapommeja ei saa kieltää!

Jukka AK
Helsinki

/ #13 Miksi nuo poistetaan

04.05.2009 15:11

Isoin syy sille miksi näitä pienimpiä tulitteita kielletään on se, että niitä ammutaan niin usein väärin; kuvitellaan, että ne olisivat jotenkin vaarattomia heikkotehoisempina tuotteina. Niin kauan kun kyseisiä tuotteita ammutaan urakalla väärin, niin näiden tuotteiden pitäisi olla kiellettynä. Kuinka moni teistä ampuisi pientuotteita täysin sääntöjenmukaisesti jatkuvasti? Toinen ongelma on siinä, että näitä pienempiä tuotteita ammutaan jatkuvasti sallittujen aikojen ulkopuolella.

Isoimmat keppiraketit kielletään sen takia, että ne voivat aiheuttaa pahoja vaaratilanteita vaikka niitä ammuttaankin oikein. Tosin ei kannata liikaa murehtia; tuolla uudella 80g rajalla saadaan aikaan melkolailla jättiraketin efektejä kun nousukorkeudet ja raketin painot pysyvät pieninä.
---

Toisaalta patojen ja isoimpien värisuihkujen rajat nouseva sekä isoimpiin ilmapommeihin (50mm) tulee lievennöksiä sääntöihin. Eli täysi-ikäiset ilotulitteiden ystävät jotka hakevat näyttävyyttä hyötyvät uudistuksesta..myös ne jotka eivät välitä ilotulitteista hyötyvät.

Muita häviäjiä on vaikea kuvitella kuin alaikäiset sekä ilotulitteilla leikkivät. Suomeksi sanottuna ei ole sellaisia häviäjiä joita pitäisi kuunnella.

---

Kyseinen adressi on kuolleena syntynyt.