Työttömälle oikeusturvaa ja parempaa toimeentuloa


Vieras

/ #159

30.06.2015 16:40

Allekirjoitin, koska adressin laatijoiden teesit ovat niin totta. Ei työttömyysaika voi olla vain "sanktioiden" kanssa kamppailua, sinä aikana olisi järkevämpääkin tekemistä.

Mitä niukemmaksi ja vaikeammaksi työttömän elämä taloudellisilla rangaistuksilla tehdään ja selviytymistä tahallisesti vaikeutetaan, sen epätodennäköisempää on, että hän enää myöhemminkään omaisi realistisia käytännön mahdollisuuksia (koti, auto, raha, ruoka, itsensä hoitamisen mahdollisuus) palata työelämään tai enää millään tasolla toimia hyödyllisesti yhteiskunnassa.

On pystyttävä myöntämään, että tulevaisuudessa työtä ei ole kaikille. Siitä ei ole järkeä rankaista yksittäistä ihmistä, tehdä työttömyydestä jotain halveerattavaa.

Työttömän elämän tahallinen taloudellinen kurjistaminen, syyllistäminen, alistaminen tottelemaan mitä ihmeellisimpiä ja mielivaltaisempia määräyksiä, nöyryytys mikä tulee kun ei saa enää itse päättää omista asioistaan - nämä kaikki tekevät vain suurta tuhoa, eivät rakenna mitään, eivätkä pysty taikomaan työtä sinne, missä sitä ei ole.

Mielenterveyspointti työttömyyden aikana on erittäin tärkeä, koska se on fyysisen terveyden lisäksi se, jolla tässä maailmassa tulevaisuudessa operoimme, olipa työtä tai ei. Sitä ei kuitenkaan saavuteta tai ylläpidetä näennäistouhuiluilla, joka pakottaa aikuiset ihmiset lapsen asemaan, ottamaan mitä ylhäältä annetaan, itse voimatta vaikuttaa.

Miten luulette, onko tervepäinen ihminen, meille kaikille koko yhteiskunnassa, hyödyllisempi sittenkin jopa työttömänä, jos hän vain pysyy terveenä? Jos pää pysyy ehjänä, pystyy työn puuttuessakin tekemään kuitenkin paljon, kun hoitamaan itsensä, perheensä, yhteisönsä, ympäristönsä. Se ei voi olla vähän.

Tempputyöllistämiset, alipalkatut työt, työnantajien suorittama kuntoutujien tai sellaisiksi leimattujen hyväksikäyttö ja sitten pois potkiminen, kun pitäisi alkaa maksaa normaalia palkkaa - nämä kaikki pois. Mieluimin rehti perustulo kaikille, ja voimme kaikki käyttää aikamme joko muuten vaan hyödyllisen, tai hyvässä lykyssä sitten peräti palkkaa suovan työn tekemiseen, kun sellaista ilmaantuisi.

Tekemätöntä työtä on, mutta se ei ole aivan niin yksioikoinen asia, eikä vain harvojen "annettavissa", kuin mitä kapeakatsantaiset poliitikkomme yrittävät antaa ymmärtää.