Työttömälle oikeusturvaa ja parempaa toimeentuloa


Vieras

/ #162 Re:

30.06.2015 22:16

#161: Freelancer -  

Erittäin hyvä lisäys. Näiden pikkurahojen  tarkkailu ja vatvominen ja eestaas kääntely, ensin annetaan ja sitten otetaan... tekee elämästä painajaisen. Ei näillä rahoilla oikeasti vielä tule toimeen, mikä on se todellinen ongelma.

Mikä estää, ettei ihminen saisi tehdä työtä ja ansaita niin paljon, jos vain onnekkaasti ansaitsee - että hän tulisi silllä toimeen ja tämä tapahtuisi ilman, että jos tämä huomataan, siitä seuraa välittömästi kauhistuttava kelan kostokierre, takaisinperintä... kun sillä vain palautetaan nopeasti ihminen siihen samaan ahdinkoon, mistä hän hetken jo toiveikkaana kuvitteli; ehkä täältä vielä noustaan...

Jos työttömyyttä tai vähätuloisuutta on jatkunut pitkään, vuosia, ei ihminen vielä tule pelastetuksi sillä, että hän saa nyt erinomaisen oikeuden ansaita 300e kuussa, ilman että rangaistaan. Tämä on täysin riittämätön "oikeus",  ei tunnu muulta kuin kyykytykseltä edelleen ja kiusanteolta.

Olisi hyvä voida kuvitella se velkojen ja hoitamatta jääneiden, vuosia odottaneiden asioiden lista, mitä pitäisi alkaa hoitamaan, heti kun tulee jotain tuloa.... menee todella kauan, ennenkuin niistä vieläkään liikenee ruokarahaksi.