Vakuutuslääkärit on asetettava totuusvelvoitteen piiriin


Vieras

/ #238 Anteeksi turhautumiseni, mutta...

01.07.2015 18:03

Olen sitä mieltä, että vakuutuslääkärit ovat täysin turha ja aikaa tuhlaava elementti tässä välissä. Tosin se lienee tarkoituskin, että saadaan aikaa venytettyä vuosia, ennenkuin esim. eläke joudutaan myöntämään, ensin ainakin yritetään väsyttää potilas valituskierteessä, niin että se luovuttaisi...tämän vaiheen voisi jättää kokonaan väliin.

Kun alallaan pätevät erikoislääkärit ovat tutkineet potilaan, kenties hoitaneet häntä jo pitkään, on varmasti saatu riittävästi tietoa ja käsitystä hänen terveydentilastaan ja työkyvystään. Usein monisairaat päätyvät hyvin kokeneiden erikoislääkäreiden vastaanotoille ja lausunnot ovat sen mukaisesti erittäin päteviä.

En keksi syytä, miksi tämän jälkeen enää, tarvittaisi tällaista etälääkäriä sanomaan yhtään mitään. Minusta se on loukkaavaa ja väheksyvää myös näitä todellisen työn tehneitä lääkäreitä kohtaan, en käsitä miksi lääkärikunta edes sallii tämän loukkauksen itseään kohtaan, miksei se nosta metakkaa omasta puolestaan, vaadi arvostusta ja tunnustusta omalle työlleen!

Vakuutuslääkärit joutavat roskiin, anteeksi nyt tämä turhautumisen tuottama lausunto. Mutta siten säästyisi aikaa ja rahaa,  puhumattakaan sen inhimillisen kärsimyksen määrän vähenemisestä, mitä tämä aivan turha, monivuotinen vetkuttelu ja perustoimeentuloturvan pidättäminen sairaalta ihmiseltä käytännössä hänelle aiheuttaa.