Eläkkeensaajan asumistukea ei saa laskea yleisen asumistuen tasolle

Malyle1
Vieras

/ #7

16.07.2015 12:08

On hyvä, että apujoukko kasvaa. Omalta osaltani olen myös käyttänyt runsaasti aikaa, kuluttanut samalla hermojani, kirjoittaessani poliitikoille viestejä asiaan liittyen. Kirjoitan myös MTV:n nettisivuilla nimimerkillä Malyle1, otan jatkuvasti kantaa asiaan. Tänäänkin olen asiasta sinne kirjoitellut ja ollut kauhuissani kuinka nuivan vastaanoton eläkeläisten asia on saanut. Yksi itseään pieneläkeläiseksi väittävä puolusteli leikkauksia ja toinen oli sitä mieltä, että joiltakin on leikattava. Ainakin MTV :n sivuilla huomaan olevani ainoa, joka eläkeläisiä puolustaa, se on hämmentävää.

Olen tuonut esiin kuinka hallitus on hyökännyt eläkkeensaajien asumistuen kimppuun ja leikkausta puolustellaan "samalle viivalle tuomisena", mutta kukaan ei huomioi, että maahanmuuttajien asumiskulut korvataan 100% verovaroin. Esimerkiksi somalit ovat tulleet Suomeen vuonna 1995 ja siitä lähtien eläneet pääsääntöisesti sosiaalituilla, heidän asumiskustannuksensa ei hallitusta näytä häiritsevän. Lisäksi muslimit ovat moniavioisia, he sanovat noudattavansa täälläkin saria -lakia, ei Suomen lakia, saria -laki sallii moniavioisuuden. Yhdellä miehellä on monta perhettä, joista ns jalkavaimot ovat virallisesti yksinhuoltajia, joille yhteiskunta tarjoaa myös ilmaisen asumisen. Yhden miehen perheille kustannetaan siis useita asuntoja.

Hallitus ei leikkaa maahanmuuttajien runsaita sosiaalitukia, kuten Tanskan uusi hallitus nyt teki, siellä tuet putosivat 50%, Suomessa leikkaukset kohdistuvat oman maan vanhuksiin.

Hallitus ei ole ottanut lainkaan huomioon vanhuksiin aiemmin kohdistettuja leikkauksia. Indeksien jäädyttämiset ovat lisänneet ja syventäneet vanhusköyhyyttä. Vanhusten laitoshoitoon tehtiin juuri 300 miljoonan leikkaus, jonka seurauksena yhä heikkokuntoisemmat ja muistisairaat vanhukset asuvat kotonaan, eivätkä he tässä viidakossa enää selviä. Vanhustyön ammattilainen kuvasikin näiden vanhusten tilannetta sanomalla : sama kuin jättäisi 3 vuotiaan asumaan yksin. Laitoshoidon leikkauksia perusteltiin monisanaisesti sillä,  että on hyvä vanhusten saada asua kodeissaan,  mutta tämä hallitus näyttää ajavan vanhuksia ulos myös kodeistaan. 

Eniten hämmästelen yhteiskunnan koventuneita asenteita vanhuksiamne kohtaan, viikottaiset uutiset vanhusten ryöstöistä ja pahoinpitelyistä kaduilla kertovat omaa kieltään. Samoin hallitusten päätökset, jotka kuristavat vanhukset elämään epäinhimillessä köyhyydessä. Hallitus toimillaan tukee kovia asenteita vanhuksia kohtaan tehdessään eläkeläisistä toisen luokan kansalaisia.

Olen pitänyt äänestämistä kansalaisvelvollisuuteena, mutta olen päättänyt olla äänestämättä enää, luottamus hallinnon päätöksentekoon on mennyt. Suomessa ei enää vuosiin ole hoidettu suomalaisten asioita, on katsottu suomalaisten pään yli ja keskitytty muiden avustamiseen Kreikasta Afrikkaan asti ja kaikki siltä väliltä, köyhiä on maailma täynnä, mutta ei ole suomalaisten tehtävä hoitaa heidän asioitaan oman maan kansalaisten kustannuksella. Miksi siis äänestäisin taviksia jakamaan verovarojamne muiden maiden asioiden hoitamiseen.

Harden Marja