Sikainfluenssan hoito kaikille ilmaiseksi

Ida-Sofia Natunen
Adressin tekijä

/ #4

18.07.2009 19:26

Tämä on eriarvoistamista sillä ne jotka ovat jo nyt sairastuneet ja saaneet hoidon. Ovat saaneet sen ilmaiseksi. Heiltäkin pitäisi periä maksu hoidosta, tutkimuksista ja lääkkeistä takautuvasti. Että me veronmaksajat emme maksa heidän hoitoa.

Itse olen jo ko. influenssan sairastanut viime keväänä, koska verenkuvastani löytyy vasta-aine sikainfluenssalle. Voin sanoa, että en toivo sitä edes pahimmalle vihamiehelleni. Olen itse hyväkuntoinen, terve, urheilijanuori.
Kuume oli neljässäkymmenessä miltein kolme viikkoa, oksentelin parisen viikkoa jatkuvasti, joka paikkaa särki, kurkku oli kipeä, räkä ja lima ei meinannut irrota ja nenästä tuli verta lähes joka päivä, kun räkä ei irronnut. Nukuin koko ajan, jäin jälkeen opinnoista jne.. Välillä tuntui, kun kuolisin. Burana, Panadol, Aspirin ja muut tulehduskipulääkkeet eivät auttaneet, eikä antibiootit. Kävin sairaalassa ja lääkärissä 6 kertaa, sain lääkkeitä ja hoitoja. Mikään ei auttanut. Silloin ei vielä puhuttu sikainfluenssasta, sanottiin vain normaaliksi influenssaksi, joka on vähän yleistä rajumpi. Joten esimakua tulevasta influenssasta, kellekään en ehdointahdoin tartuttaisi enkä haluaisi sitä.
Itse otan silti vaikka vastustuskyky onkin jo riittävän hyvä rokotteen lääkärin suosituksesta.