Lapsille korkeatasoisemmat kouluruoat

Tero Kivinen
Helsinki

/ #76 ..

24.08.2009 02:07

Yläasteella, lukiossa ja nyt yliopistossa ruoat ovat erittäin hyviä ja terveellisiä(vaikkakin "6 lihapullaa/oppilas" jms. rajoitukset välillä pilaavat ruokailun). Tämä kuitenkin johtuu siitä, että näissä laitoksissa ruoan valmisti, ja valmistaa edelleen, yksityinen Amica. Ala-asteella pääsin "nauttimaan" kunnallisesta koululounaasta, eikä aika ole vieläkään kullannut muistoja. Mieleen palaavat nämä kuuluisat kumiperunat(onko kellään varmaa tietoa, mistä kunta nämä myrkkyperunat hankkii, kun ei niitä kaupasta etsimälläkään löydy? :D), juusto-kasvissosekeitto(siis tosiaan ainoa ruoka, ei lihavaihtoehtoa.) ja vihreä "kanaviillokki"(ainakin muistaakseni siksi kanaviillokiksi väittivät.)

Niinä harvoina päivinä, kun hyvää ruokaa oli saatavilla(kalapuikot, lihapullat jne.), syömistä rajoitettiin. Kaikkihan tuntevat kalapuikkotarinan :D. Mielipiteeni tuosta pahan ruoan tarjoamisesta onkin se, että lasten syödessä vähän, rahaa säästyy. Suomessa tämä taitaa kyllä olla ongelma, koska uskotaanhan täällä "hyvinvointivaltiossa" kouluruoan riittävyyteen, joten vanhemmat eivät ota lastensa syömisestä niin suurta vastuuta.

Mielestäni oikeudenmukaista olisi, että opettajan nauttiessa lounaansa koululla, tulee hänen syödä samaa ruokaa kuin oppilaat. Tällä tavalla saataisiin "päättäjien" intressit kohdilleen.