Suomen Koirankasvattajat ry:n vetoomus ja adressi Suomen Kennelliitto ry:n jalostusstrategiaesitystä

Niemi Sari
Ulvila

/ #82

12.03.2010 08:22

Ihan pakko vastata tähän kohtalaisen suuren kennelin omistajana;

ON HARHALUULO että isolla kennelillä 'tienaa'. Kulurakenne on aivan toista luokkaa kuin muutaman nartun omistajalla (jolla ei esimerkiksi ole edes omaa jalostus urosta)

Koirilla täytyy olla asianmukaiset tilat - ja tämä maksaa. Koirien terveystarkastukset sun muut eläinlääkärimaksut ovat huikeita puhumattakaan siitä, paljonko yhden pentueen kasvattaminen oikeasti maksaa - ruokinnasta nyt mainitsemattakaan plus tekemistäsi työtunneista koirien eteen. Tämän pitää olla elämäntapa, tuskin kukaan iso kasvattaja vieläkään sitä mersua pihallaan katselee - mersua, joka olisi hankittu koiran pe****tä ja jos sellainen siinä pihalla on, sen eteen on varmasti tehty jotain toista työtä.

Itse tulin kotiin tiistaina Saksasta, ja toin omalle jalostustyölleni merkittäviä yksilöitä tullessani - 5 kappaletta. Tämä tarkoittaa kahta reissua vuorokauden aikana (lentomatkat) ja voin vakuuttaa Sinulle Heikki, että tämä jos mikään on kallista lystiä. Miksi edes vaivautua, kun joka pennulla on se 'sama' hinta tai pahimmassa tapauksessa näinä päivinä ei saa edes omiaan pois? Miksi ei voisi käydä naapurissa, unohtaa investoinnit ja kasvattaa takametsän taviksella?

MIKSI vaivaantua kun siitä saa vaan narinaa, pahaa puhetta plus muuta tullessaan? Miksi - kun muutaman pentueen vuosivauhdilla saa pitää oman yksityiselämänsä pois toisten huulilta, takapihan tavisten pennut ovat niin mukavia, kun ne ovat kotikoiria - jos on tavoitteellista kasvatusta Heikki niin se vaatii paljon myös henkiseltä puolelta. MIKSI tuoda kalliita ulkomaantuonteja jos tragediat menevät läpi tuollaisenaan? Näiden koirien osalta olen onnekkaassa asemassa siinä mielessä, että ne ovat geneettisesti terveitä, niillä on jälkeläisnäyttöä olemassa jo kohtalaisen paljon, mutta riittääköhän sekään SKL'lle? Pitääköhän olla kotimaan tuloksia?

Miksi hevosia saa kasvattaa ja siitä 'tienata'? Miksi eläimiä ylipäätään kasvatetaan - jos siitä joku sattuu muutaman euron tienaamaan? Älä hyvä mies kadehdi sellaista elämää, se on jonkun toisen elämää, ei sinun. Ei kenenkään muun. Sen ihmisen oma elämä, sen ihmisen kasvatustyö, sen ihmisen koirat ja se, mitä kyseinen ihminen koirillaan tienaa, ei kuulu kenellekkkään, kuten ei sekään, paljonko Sinä omalla työlläsi mahdollisesti tienaat. Kasvattajia tökitään ja härkitään sellaisella tasolla internet ajan ollessa tätä päivää, että ei kai kukaan sellaista sietäisi, ellei tätä hommaa ja sen tuomia haasteita rakastaisi. Joillekkin kasvattaminen on vain se elämäntapa koita sen verran edes käsittää.

Jessus sentää, tekis mieli sanoa paha sana mutta tämä on kiellettyä.