Suomen Koirankasvattajat ry:n vetoomus ja adressi Suomen Kennelliitto ry:n jalostusstrategiaesitystä

Leena Parviainen
Lohja

/ #94 Kirsi Sainiolle

23.04.2010 22:20


Monien muiden ohella tuon esiin suuren hämmästykseni edellisestä, melkoista ihmetystä. herättävästä viestistä.

Kirsi Sainio katsoo oikeudekseen selventää kansanedustajien Koskisen ja Pulliaisen Kennelliiton heiltä pyytämää lausuntoa.

Keskusteltuani juuri kansanedustaja / kasvattaja Marjaana Koskisen kanssa, toi hänkin esiin hämmästyksensä. Suomen Kennelliitto on hallituksen puheenjohtajan Helena Sunin 19.2 allekirjoittamalla lausuntopyynnöllä pyytänyt lausuntoa koskien Kennelliiton Jalostusstrategia ehdotusta. Lausuntopyyntö on tullut sekä hänelle, että Erkki Pulliaiselle. Tämän lausunnon Kennelliitto on saanut, joten eiköhän ole selvää, että tämä lausunto huomioidaan asiaa käsitellessä.. Sainio kirjoittaa edelleen: ”Kennelliittoon ko. kansanedustajat eivät ole olleet yhteydessä”, miksi olisi pitänyt olla, Kennelliittohan otti yhteyttä heihin.
Kansanedustajien Koskinen ja Pulliainen lausunnon kohta:
"On todettava, että valtiovallan esittävät ja päättävät tahot: Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila sekä maa-ja metsätalousministeriössä eläinsuojelusta vastaavat virkamiehet mm.eläinlääkintöneuvos Pirkko Skuttnabb, eläinlääkintö ylitarkastaja Kai Pelkonen sekä eläinlääkintö ylitarkastaja Susanna Ahlström samoin eduskunnan eläinsuojeluryhmä sekä yksittäiset kansanedustajat tai eduskuntaryhmät; eivät ole esittäneet vaateita Suomen kennelliitolle jalostusstrategian laatimiseen".
on kirjoitettu saatujen palautteiden perusteella. Kentällähän kerrotaan yleisesti, että yhtenä syynä Kennelliiton jalostusstrategian kiireellisyyteen on ollut viranomaisten? vaatimukset ja että strategia pyritään toteuttamaan ministeriön (MMM) kautta, jos sitä ei Kennelliitossa hyväksytä. Tämä on se palaute mistä Marjaana Koskinen on maininnut ja sen selvästi esiin tuonut.

Onkohan tämä enää pelkkää väärinkäsitystä vai pyritäänkö meitä todellakin johtamaan harhaan ja jatkuvasti?

Sähköposti-liikenne joka tämän asian ympärillä pyörii on aivan uskomatonta ja vähintäänkin hyvien tapojen vastaista, en voi kuin ihmetellä että kennelliiton hallituksen jäsen ja jalostustieteellisen toimikunnan puheenjohtaja sortuu moiseen kielen käyttöön.

Hyvää viikonloppua kaikille
amatööri-elitistikasvattaja
Leena Parviainen