Pekka Sauri eroon asekeskustelusta


Vieras

/ #10

06.07.2010 22:46

PS paljasti suuren tietämättömyytensä myös siinä, että tulkitsi mediassa eilen esiintulleen uutisen, joka koski lisääntyneitä valituksia hallinto-oikeuksiin ampuma-aseasioissa, tarkoittaneen lupaehtojen tiukentuneen.

No tiukentuneethan ne ovatkin, kaikki asialliset harrastajat sen tietävät. Tuon uutisen oikea asiasisältö oli kuitenkin se, että hallinto-oikeudet ovat ns. "kypsiä", koska ovat miltei 100%:sti joutuneet toteamaan valittajien valitukset aiheellisiksi ja siten joutuneet palauttamaan asian uudelleen ratkaistavaksi poliisilaitoksille ASIAKKAAN EDUKSI! Ja edelleen lupaviranomaiset ovat jatkaneet tätä lainvastaisten päätösten tehtailua. Ehkä hallinto-oikeuksien jutturuuhkaa pitäisi saada purettua tärkeämmilläkin asioilla.

Perusteina on ollut pääsääntöisesti se, että poliisilaitokset ovat perustelleet asiakkaille (=harrastajat, hallussapitoluvan hakijat) kielteisiä päätöksiään yksinomaan 2007 annetuilla poliisin esimiesmääräyksillä (AYO + sen tarkennuskirjeiden tarkennuskirjeet ja korjauksien tarkennukset jne...) ja jopa vielä käsittelyn alla olevalla HE106/2009, joka ei siis ole muuttunut vielä edes voimassa olevaksi laiksi - eikä siis myöskään voimassa olevan lain esityöksi. Hallinto-oikeudet ovat lisäksi todenneet, että poliisin on noudatettava päätöksenteossaan vain VOIMASSA OLEVAA PERUSTUSLAKIA, AMPUMA-ASELAKIA, ASETUKSIA ja tulkinnanvaraisissa tilanteissa katsottava voimassa olevan lain esitöitä.

Edelleen Hallinto-oikeudet ovat todenneet yksiselitteisesti, että em. poliisin esimiesmääräykset eivät sido lupaviranomaista vaan lupaviranomaisen on noudatettava laillisia oikeuslähteitä eli siis toteaa sivumennen esimiesmääräykset paskapaperiksi. Ai niin, ja toteavat vielä, että näillä paskapapereilla on yritetty säädellä sellaisia asioita, joita niillä ei olisi saanut säädellä ts. esimiesmääräyksen antajalla (A.Holmlund, M.Paatero) ei olisi edes ollut toimivaltaa.

Tosin tätä totuutta ei media ole tietenkään ymmärtänyt tai edes halunnut ymmärtää ja siten on jättänyt kertomatta tai suorastaan valehdellut tietämättömälle kansalle asiasta.

Poliisihallituskin on sittemmin joutunut muuttamaan "esimiesmääräyksiään" eli kertoi uudella esimiesmääräyksellä muutama viikko sitten, että AIKAISEMMAT "OHJEET" OVAT VAIN ESIMIESMÄÄRÄYKSIÄ eikä ESIMIESMÄÄRÄYKSELLÄ voi perustella mitä sattuu kielteisiä päätöksiä ja että lupaviranomaisen tuleekin olla ERITYISEN TARKKA jos näin aikoo tehdä, koska valitusfoorumissa tulee systeemille helposti  ns. turpiin. Rivien välistä toki jokainen sisälukutaitoinen osaa lukea, että "jos silti et tee niinkuin sanon, niin jatkossa voi olla, ettei sinun tarvitse sellaisia asioita edes miettiä kun tuolillasi istuu joku toinen".