Suomen HALLITUKSEN pyydettävä anteeksi Israelilta!

Tärkeää.....

/ #65 PA:n hakemus itsenäisestä Palestiinan valtiosta YK:lle on joutunut vastatuuleen!

05.11.2011 12:23

PA:n hakemus itsenäisestä Palestiinan valtiosta YK:lle on joutunut vastatuuleen, mikäli uutisiin on luottamista. YK:n pääsihteeri Ban ki-Moon pelästyi pahan kerran havaitessaan, että jos PA jatkaa hakemustensa edistämistä – PA uhosi hakevansa jäsenyyttä kaikissa YK:n kuudessatoista komiteassa – hän joutuu pian soittelemaan lehdellä, koska varat raskaan järjestön pyörittämiseksi loppuvat pian kokonaan. USA peruutti yli 60 miljoonan USD tukensa UNESCO:lle, Israel teki sanoi 2 miljoonalle ja Kanada harkitsee samaa. Tämän johdosta YK:n pääsihteeri kehotti Palestiinan Auktoriteettia tyytymään siihen, mitä se on jo saanut, ja siirtämään hakemuksensa otollisempaan ajankohtaan, myös valtiohakemuksensa suhteen.

PLO:n ulkoministeri – artikkelit ovat tässä vähän epätarkkoja, palestiinalaisia edustaa YK:ssa PLO, ei PA – Riyad al Malki vakuuttaa kuitenkin, että hakemusta Palestiinan valtioksi jatketaan joka tapauksessa eikä päätöstä muista hakemuksista ole vielä tehty. Hän sanoi, ettei heitä tyydytä mikään vähempi kuin täysi itsenäisyys, ehkä viitaten esityksiin, että PA suostuisi tarkkailijan asemaan YK:ssa, mikä nyt PLO pitää hallussaan.
Spekulaatiot äänestyksen tuloksesta 11.11.2011 YK:n turvallisuusneuvoston kokouksessa jatkuvat valtioitten pohtiessa etuja ja haittoja äänestyskäyttäytymisestään.
PA:n hakemusta puoltavat mm. Venäjä, Kiina, Intia, Etelä Afrikka ja Libanon sekä ehkä Gabon ja Nigeria; sitä vastustavat USA ja Israel; Saksa ja Portugal jättänevät äänestämättä, samoin Ranska ja Englanti; Bosnia ei ole ilmoittanut kantaansa.

USA uhkaa vastatoimilla valtioita vastaan, jotka äänestävät PA:n hakemuksen puolesta, ja käyttänee veto-oikeuttaan estääkseen Palestiinan valtion synnyn YK:n turvallisuusneuvoston päätöksellä. USA jäädytti jo 200 miljoonan USD avustuksen PA:lle ja tullee jatkamaan muilla toimilla. Israel jäädytti kokoamansa vero- ym. saatavat PA:lle ja vauhditti rakentamista Jerusalemin itäosassa ja Juudean ja Samarian juutalaiskaupungeissa, uhaten lisätoimilla. PA:n hakemus YK:lle rikkoo Oslon I ja II sopimuksia ja aiheuttaa sekavan tilanteen osapuolten välisissä suhteissa. http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=244356

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…