Superfood

elintarviketukussa töissä

/ #80 Viranomaistasavalta

08.11.2011 21:35

Suomi on vajoamassa viranomaistulkinnoillaan jonkinlaiseen terveysviestinnän ja itsehoidon pimeään kieltolakiaikaan. Toivottavasti tämä adressi vaikuttaa, vaikka viranomaisvalta Suomessa on pelottavan omavaltaista. Superfood-sanan kieltämisen lisäksihän on tulossa lukuisa joukko muitakin kieltoja terveysviestintään. Toivottavasti nämä kaikki paljastetaan kansalle ja tulevat esille kansanedustajille jätettävässä selvityspyynnössä tai muussa vetoomuksessa.

Tukkuyrityksille lähettämissä kirjeissähän Evira on kieltänyt jatkossa kertomassa edes kaupan henkilökunnalle tutkimustuloksista, joissa olisi osoitettu elintarviketuotteiden farmakologisista vaikutuksista, vaikka ne siis olisivat todellisia ja tieteellisin tutkimuksin osoitettu. Tämä elintarviketutkimustuloksia koskeva tiedotuskielto on tyrmistyttävä osoitus Eviran toimivallan laajuudesta ja mielestäni tämäkin tulisi saada tutkintaan.

Eviraa ohjaavat samat säädökset kuin muitakin Euroopan elintarvikeviranomaisia, tuskin missään muussa maassa viranomainen on lähtenyt näin sooloilemaan.