Vetoomus Kaarinan tablet-opetuksen järkevöittämiseksi


Vieras

/ #85 Matematiikkaa tarvitaan yhä enemmän, mutta sitä osataan entistä vähemmän

06.11.2016 13:57

Turun Sanomien artikkelin kommentissa: "Kaarinassa lähtökohtana tietotekniikan käyttöönotolle opetuksessa oli työelämän nopea muutos. Tänä päivänä jo kaikissa ammateissa, motokuski, autonkuljettaja jne, pärjää vain kun osaa käyttää tietotekniikkaa näppärästi. Digitalisaatio etenee. Kaikki eivät jatka lukioon, vaan suuri osa jatkaa ammattikoulujen kautta työelämään. Niinpä on luonnollista, että jo peruskoulussa omaksutaan laitteiden käyttö osana luonnollista toimintaympäristöä."

Tätä samanlaista infoa on syötetty mediassa, varsinkin Ylen kanavilla, edellisen ja nykyisen opetusministerin, OPH:n pääjohtajan, kuntaliiton asiantuntijan ja monien muiden asiantuntijoiden toimesta. Miksi ei huolita matematiikan ja sen opetuksen todellisia asiantuntijoita?

Miten ihmeessä on keksitty nämä härpäkkeet ja niitä ovat oppineet käyttämään ne, jotka eivät saaneet oppia niiden käyttöön koulussa?

Kaikki eivät jatka lukioon, mutta ammattikoulussakin tarvitaan ja opetetaan matematiikkaa. Facebookissa kerrotaan kyselystä, jossa ammattikoulun opettajien mielestä opintonsa aloittavien matematiikan taidot ovat joko heikot tai hyvin heikot. "Yli 80 % on sitä mieltä, että uusien opiskelijoiden matemaattiset perustaidot ja valmiudet ovat heikot tai hyvin heikot." Tästä pitäisi huolestua! Taistelkaa lasten ja nuorten puolesta!