Vesistöjen puolesta - Stop Talvivaara


Vieras

/ #2526

13.11.2016 18:52

Muistanko väärin, kun on sellainen mielikuva, että viime keväänä, kun kaivoksen kassa ammotti tyhjyyttään, niin kaivokselle annettiin puoli vuotta armonaikaa löytää ulkopuolista markkinaehtoista rahoitusta kaivoksen pyörittämiseen?
144 miljoonan euron ehtona oli se, jos yksityistä rahoitusta eli yrittäjää ei löydetä kaivokselle vuoden 2016 loppuun mennessä, kaivoksen hallittu alasajo aloitetaan vuoden 2017 alussa. Tämä kyseinen lupaus oli nimenomaan ehtona kaivoksen lisärahoittamiselle.
Ei puhuttu jatkamisen ehdoissa mistään ylösajon onnistumisesta tai ympäristövaikutusten minimoimisesta (joka ei välttämättä pidä edes paikkaansa, tutkikaa Jormasjärven vedenlaatua, niin saatatte huomata totuuden muunnellun totuuden sumuverhon takaa)
Ainoa ehto kaivostoiminnan jatkamiselle oli löytää kaivokselle yksityistä rahoitusta. Vakuuteltiin, eihän kaivosta voida loputtomiin veronmaksajien rahoilla pyörittää.
Jos tämä nykyinen toiminta ja päätös uudesta jatkoajasta kaivostoiminnan jatkamiselle veronmaksajien rahoittaessa yhä kaivosta ei ole lupausten rikkomista, niin mikä sitten on.
Tässä kuihtuu lopullinen usko yhteiskunnallisiin päättäjiin.
Jos ihmiset eivät voi edes hippusen verran luottaa yhteiskunnan päättäjien toimintaan, mitä siitä seuraa?
Vanhan valtaeliitin syrjäyttäminenkö?