Opintotuen sitominen indeksiin

joku vain
Vieras

/ #46 opiskelija

13.09.2010 22:18

Noh ei siinä 2-3kk aikana kyllä hirveästi pysty tienaamaan. Itse opiskelin toisen asteen koulutukseen ja kesällä kesätöistä saadut rahat meni kyllä aika pitkälti pakollisiin menoihin. Kuten vaatteisiin! parit farkut kestää sen vuoden ja kesällä joutuu ostelemaan aina uudet parit tulevalle vuodelle. Sama kenkien kanssa. Yleensä on sitten kaikkea muutakin pakollista menoa mitkä ovat jääneet rästiin vuoden varrella rahatilanteen takia.

Parastahan tuossa opiskelussa oli, että valmistuin datanomiksi ja töitä ei ollut. Jos joku työpaikka ilmestyi, niin siellä oli myös 5000 tradenomia jonottamassa samaa paikkaa ja Tradenomithan menivät/menevät datanomien ohi heittämällä. (korkeakoulututkinto vs toisen asteen tutkinto) Datanomi koulutus onkin ihan turha ja pitäisi lopettaa tästä syystä. Miksi ottaa ammattikoululaista kun on ammattikorkeasta valmistuneita niin paljon vapailla markkinoilla?Opintolainaa jäi 6000e maksettavaksi. Mutta onhan se kivempi olla datanomin paperit kourassa kortistossa kuin peruskoulupapereilla joilla olin ennen tätä...

Noh matka jatkuu. Nyt sitten opiskelen Insinööriksi ja velka senkuin kasvaa. Sen jälkeen sitten varmaan maisteriksi ja sitten henkilökohtainen konkurssi ja ulkomaille.