Suomen Kennelliitto: sano EI Maailmannäyttelylle Kiinassa 2019


Anonyymi

/ #1077 Elitistinen tapahtuma versus koiranliha elinkeinona

01.08.2017 22:01

Uskoisin, että se raha, mitä käytetään ko. maailmannäyttelyn järjestämiseen ihan kaikkinensa huomioiden myös osallistujien ja kaikkien tahojen kulutus paikan päällä sekä matkat, tulisi merkittävästi enemmän hyödyksi, jos se kaikki raha ohjattaisiin eläinten oikeuksien puolustajille ja tämän kaltaisille ihmisille kuin oheistamallani videolla.

Koko tapahtuman - Kiinan vuorolla - saisi jättää järjestämättä. Vuosi väliä ja rahat parempaan tarkoitukseen eläinten oikeuksien kannalta. Siinä sitä viestiä olisi hyvän asian puolesta ja se saisi huomion varmasti mediassa.

Maailmannäyttely näyttäytyy merkittävän elitistiseltä niiden silmin, joihin tapahtumalla sen puolustajien mielestä voidaan vaikuttaa. Vaikuttaa pitäisi niihin, joille koiranlihan tuotanto nykyisessä muodossaan on välttämätön elinkeino vaihtoehtojen puutteessa ja asiakkaisiin, joille halpa koiranliha on edelleen merkittävää ravintoa niukkuuden keskellä tai uskomusten perusteella ja jotka ylläpitävät tuotantoa nykyisen kaltaisesti. 

En kiistä valistuksen ja tiedon lisäämisen vaikutusta, mutta rako maailmannäyttelyn ja sen todellisuuden, mitä halutaan muuttaa, välillä on vain liian suuri. Maailmannäyttelyssä on ikään kuin kyse "korkeakulttuurista", jonka oletetaan vaikuttavan kansan syvissä riveissä, vaikka se ei sinne asti kuulu, eikä näy. Tietenkin - tietenkin - olisi pitänyt vaatia muutoksia ennen kuin maailmannäyttely Kiinalle annetaan ja tietenkin - tietenkin - olisi pitänyt tehdä kauas kantoista työtä asian eteen ja säästää maailmannäyttelyllä vaikutusmahdollisuus tuonnemmaksi. Älytöntä. Kiinaanko sitä halutaan päästää, syy se on maailmannäyttelykin lähteä matkaan niiden, joilla on siihen varaa... Itsekästä.

Maailmannäyttely tulee varmasti saamaan median huomiota ja se tullaan muistamaan, koska se järjestetään Kiinassa, mutta jotenkin tulee tunne, että maailmannäyttelylle itselleen halutaan sitä mediahuomiota, eikä oikeastaan piitata siitä, miten parhaiten ja pitkäkantoisimmin olisi voitu vaikuttaa eläinten kohteluun. 

Kannattaa katsoa tämä, laajemminkin asiasta kuin vain Kiinan osalta https://www.youtube.com/watch?v=2xTRkIIoG_0#t=808.981812 

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…