Suomensuomalaisten tasa-arvoinen kohtelu varmistettava

Gabe

/ #40 Viimeisintä uutisten maailmassa

01.12.2018 16:18

Iltalehdessä on 1.12.2018 julkaistu artikkeli nimeltä 'Pelottava tilanne koululla: poliisit veivät 14-vuotiaan uhkailijan - uhkailun kohde vietiin turvaan terveydenhoitajan huoneeseen'.

Uutisen mukaan nuori poika oli saanut raivokohtauksen ja tehnyt kahdenkeskisestä asiasta paljon laajemman ongelman pakottamalla koko koulun epäjärjestyksen tilaan rukkaset väitetysti saatuaan.

Uutisessa on selvästi tarjoiltu lieventävänä asianhaarana uhrin väitettyä 'kosijan' etnisen taustan huomaamista eli uhri olisi kuvaillut henkilöä ilmeisesti kahdenkeskisesti etnisesti deskriptiivisellä nimellä. 

Kuten adressin lukijat ja tukijat tietävät, yhteiskuntamme mahdollistaa sen, että tietyt etniset ryhmät voivat mainostaa etnisyyttään biologisten ominaisuuksien ohella vapaaehtoisilla käytös- ja vaatevalinnoilla, joten he haluavatkin tulla huomatuksi tietyn etnisyyden edustajana, mutta valitettavasti osa (suuri vai pieni osa; jätämme sen teidän omaksi pääteltäväksenne tilastojen yms. perusteella) saa myös raivareita silloin, kun joku ryhmän ulkopuolinen huomaa tuon taustan ja käyttää väärää deskriptiivistä nimeä. Etnistä taustaa käytetään selvästi myös halpana tuomion ja paheksunnan lieventämiskikkana ilmeisesti ilman tarvetta todistaa tällaista tapahtuneen. 

Osa etnisistä öykkäreistä on niinkin kaukaa viisaita, että osaa lukea uhrinsa ajatukset ja möykätä syrjinnästä ja rasismista jo esim.liiketiloihin tullessaan, kun ennustelee asioiden menevän hänen toiveittensa kannalta huonosti. 

Pyydämme lukijoita kiinnittämään tässä uutisessa huomiota siihen, että tekijän teot voidaan dokumentoida mielekkäällä tavalla ainakin silloin, kun kyse on some-tilillä julkaistuista valokuvista. Emme voi jutun perusteella päätellä onko näistä kuvista otettu ruutu/kuvakaappauksia, mutta näin voi helposti tehdä, kun taas väitettyjen ikävien sanojen tai eleiden (jotka suurella todennäköisyydellä ovat kahdenkeskeisiä) dokumentoiminen samalla tavalla on erittäin epätodennäköistä, koska spontaaneja keskusteluja harvoin kuvataan ja nauhoitetaan. 

Jos henkilön luonne on kuitenkin sellainen, että hänen mielestään on OK aiheuttaa turvattomuuden tunnetta ja epäjärjestystä kokonaisessa oppilaitoksessa ja raahata kahdenkeskinen asia (puoli)julkiseksi möykkäämällä asiasta kokonaisten ryhmien nähden ja vedoten samalla uhkaillessa epäsuorasti synnynnäisiin fyysisiin etuihin (miespuolinen kun on lähes poikkeuksetta naispuolista isompi, nopeampi ja vahvempi) myötähäpeää aiheuttavalla (haastamalla tappeluun) on hyviä syitä miettiä, josko myös jutut ns.haukkumisesta ja etnisestä siitä ja tästä ovat keksittyjä.

Jokaisella meistä on toki vielä kasvunvaraa alaikäisenä nuorena ja yksiä ja toisia asioita on mahdollista saada anteeksi osoittamalla aitoa katumusta ja hyvillä teoilla, mutta valitettavasti tässä uutisessa on rinnastettu kohtuullisen helposti dokumentoivia ja hävyttömiä tekoja erittäin vaikeasti dokumentoitaviin ja enintään kontroversiaalisiin tekoihin (etnisen taustan huomaaminen, ei-väkivaltainen käsimerkki), joita ei kohtalaisella todennäköisyydellä ole tapahtunut ollenkaan. Mielestämme uutisessa olisi saanut keskittyä asioihin, jotka ovat todellisuudessa tapahtuneet, kuten oletettavasti dokumentoidut uhkaavat kuvat ja viranomaisten ja koululaisten puolesta todelliseksi todettu möykkä ja epäjärjestyksen ja turvattomuuden aiheuttaminen.