Suomensuomalaisten tasa-arvoinen kohtelu varmistettava

MiettiäVoi

/ #52 Uutisointia henkirikoksesta

27.01.2020 10:43

Nyt puhuu Hämeenlinnan murhasta epäillyn läheinen: Hänellä oli elämässä kaikki hyvin. MTV-UUTISET. 27.1.2020.

Uutisessa käsitellään raakaan henkirikokseen syyllistynyttä turvapaikanhakijaa tai ns.turvapaikkaturistia toisen tulkinnan mukaan (kulkenut monen turvallisen maan läpi ja saanut kieltävän päätöksen toisen uutisen mukaan), joka surmasi lopulta myös itsensä. 

Uutisessa annetaan hyvin vahvasti ymmärtää, että hän oli rasismin uhri ja vielä pahoinpideltykin vuosia sitten. 

Mahdollisia 'huuteluita' emme voi vahvistaa, vaan faktatietoa näyttäisi olevan vain se, että rasismin uhri surmasi toista etnisyyttä edustavan kantaväestöläisen enemmän tai vähemmän huvin vuoksi. 

Artikkeli haarautuu lopussa alaotsikkoon "Rasismia arjessa", jossa ensimmäisessä kappaleessa viitataan väitettyyn rasismiin ja erillisessä, mutta läheisessä kappaleessa siihen miten murhamiestä oli kuulemma pahoinpidelty vuonna 2017, mutta tuomiota ei tullut, koska tekijästä ei ollut varmuutta.

Artikkelista ei selviä ollenkaan eikä edes käräjäoikeudelta paperit tilaamalla (mikä olisi mahdollisenakin työlästä) välttämättä selviä oliko tällä väitetyllä pahoinpitelyllä mitään tekemistä rasismin kanssa ja josko murhamies oli itse käyttäytynyt väkivaltaisesti, mikä vaikuttaa hyvin todennäköiseltä sen valossa, mitä tiedämme hänestä nyt 2020. Näyttää siltä, että pahoinpitelyviite on lisätty artikkeliin aasinsillaksi vetämään jonkinlaisen löyhän yhteyden väitetyn huutelun ja konkreettisen käytännön pahanteon välille ja luomaan sympatiaa murhaukkoa kohtaan. 

Jos pysyvää haittaa aiheuttamaton pahoinpitely voidaan tuolla tavalla vihjata rasismista johtuvaksi ja merkitykselliseksi asiaksi, niin mitä kantaväestön jäsenen edustajan tappaminen sitten on? 

Olisiko artikkelissa pitänyt tasapuolisuuden vuoksi spekuloida sillä, josko veriteko oli puhdasta rasismia?

Me tasa-arvon kannattajat haluamme tuoda esille myös tämän tulkinnan ja puolen asioista.