Pohjois-Karjalan Prikaatin puolesta

Polkovnik

/ #210 Puolustusvoimien puolesta

12.12.2011 15:17

#18: -

Samaa mieltä olen tästä. Jos kerran on joku lakkautettava, niin lakkautettakoon Draksvikin varuskunta. Kyllä ne muutamat ruotsalaiset suomenkieliset komennot ymmärtävät. Aiemmin Dragsvikkiin mentiin ruotsia oppimaan, oisko halvempi tapa kielikurssille? Voihan heille varata oma komppania jostakin etelän varuskunnista, niitähän siellä riittää yhdistettäviksi vaikkapa Santahaminan porukka Porkkalaan.

Samalla ajattelulla Pohjois-Karjalan varusmiehet mahtuvat hyvin vajaakäytössä oleviin Kainuun ja Karjalan Prikaateihin, muutama sata alokasta vuodessa ja oikein prikaati olevinaan. Rajamiehet hoitavat ensiksi tulijat, ei siihen varuskunnilla ole mitään tekoa.

Suomella ei ole varaa hölmöillä ja sekottaa aluepolitiikkaa koko maan puolustamiseen. Maanpuolustushenki ei ainakaan katoa sillä että koulutus on tehokasta ja keskitettyä. Auttakaa pehmeitä upseereita tekemään kovia päätöksiä tukemalla keskittämistä. Upseereiden vakanssejakin joudutaan karsimaan ja siirtämään reserville enemmän vastuuta. Vastuussa on mm Perloksen johto kun tilanne sitä vaatii.