Pohjois-Karjalan Prikaatin puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Pohjois-Karjalan Prikaatin puolesta.


Vieras

#201 Puolesta

04.12.2011 10:49

#1: -

Kaikki puolustusvoimain yksiköt on tarpeellisia, etenkin Pohjois-Karjalan Prikati. Puolustusvoimia ei pidä jättää yksin taistelemaan tässä asiassa. Suomella on varaa tähän tärkeään asiaan ja säästöt lakkautuksessa ovat tosi pienet, ei niihin tule lähteä. Kaikki joukolla arvioimaan tilannetta oman maan kannalta. Tähän tarvitaan tahtoa, toivottavasti sitä on.


Vieras

#202

06.12.2011 17:42

Jos jotain pitää laukkautaa on ne tehtävä länsisuomesta sillä Ruotsillahan on armeija ajettu alas ja sieltä ei tule kukaan Suomeen toisin on itäraja jota pitää vartioida ja jossa pitää olla uskottava puolustus.

Vieras

#203

07.12.2011 11:05

Aktiivireserviläisenä luulen nykyisen, korkeatasoisen vapaaehtoisen maanpuolustustoiminnan täällä Pohjois-Karjalassa selkeästi hiipuvan jos ei ole joukko-osastoa/varuskuntaa, mihin tukeutua. Sodan kokenut sukupolvi on Suomesta väistymässä, mutta uhkakuvat me nuoremmatkin verisen historiamme valossa voimme jotenkin ymmärtää.
Asiaan liittyen lukijoille pohdittavaksi seuraavan-lainen ajatus: Itäistä naapuriamme ei pidetä enää minään uhkana mutta Pyhässä Raamatussa kirjoitettujen ennustusten mukaan Pohjoinen maa, Goog (Venäjä ?), tuottaa aikojen lopulla yleisesti tuhoa ja suurta hävitystä (kolmas maailmansota ?). Mitä tähän asiaan vaikuttaa jokin Suomen yksittäinen varuskunta, onkin sitten jo aivan eri juttu.
Jumala, kansojen kaitsija, voi antaa viisautta tässäkin asiassa meille jokaiselle, kun sitä Häneltä nöyrästi rukouksessa pyydämme.
Jussi Raerinne

#204 Re:

07.12.2011 14:58

#203: -  

 Allekirjoitin adressin, mutta epähuomiossa jäi allekirjoittamatta tuo kommenttini ( n:o 203 ).  Tahdon kuitenkin olla jotakin mieltä omalla nimelläni eli mainitun tekstin kirjoitti Jussi Raerinne, Värtsilä.


Vieras

#205

08.12.2011 12:39

Allekirjoittamalla tämän adressin tein sen minkä ikämies voi. On elintärkeää säilyttää prikaatimme P-Karjalassa. Sen memnetys olisi arvaamaton sekä taloudellinen että henkinen tappio koko Itä-Suomelle.

Vieras

#206

08.12.2011 12:40

Elintärkeä projekti.Toivon mukaan päättäjät tajuavat tilamnteen.
jyrki

Vieras

#207 Suomiko maksumiehenä koko ajan

08.12.2011 14:29

Tämähän ei ole rahasta kiinni, tässä ei säästetä vaan menetetään, Nato, mitenkähän paljon rahaa sitten tarvitaan, voi vain arvailla? Huikeat summat on jo valunut toisten töppäilyyn, eihän tämä näin voi jatkua. Joka tapauksessa kaiken järjen mukaan Prikaati tulee säilyttää!

Vieras

#208

10.12.2011 09:20

Prikaati kuuluu Pohjois-Karjalaan

Vieras

#209

11.12.2011 05:43

Strateginen sijainti.
Polkovnik

#210 Puolustusvoimien puolesta

12.12.2011 15:17

#18: -

Samaa mieltä olen tästä. Jos kerran on joku lakkautettava, niin lakkautettakoon Draksvikin varuskunta. Kyllä ne muutamat ruotsalaiset suomenkieliset komennot ymmärtävät. Aiemmin Dragsvikkiin mentiin ruotsia oppimaan, oisko halvempi tapa kielikurssille? Voihan heille varata oma komppania jostakin etelän varuskunnista, niitähän siellä riittää yhdistettäviksi vaikkapa Santahaminan porukka Porkkalaan.

Samalla ajattelulla Pohjois-Karjalan varusmiehet mahtuvat hyvin vajaakäytössä oleviin Kainuun ja Karjalan Prikaateihin, muutama sata alokasta vuodessa ja oikein prikaati olevinaan. Rajamiehet hoitavat ensiksi tulijat, ei siihen varuskunnilla ole mitään tekoa.

Suomella ei ole varaa hölmöillä ja sekottaa aluepolitiikkaa koko maan puolustamiseen. Maanpuolustushenki ei ainakaan katoa sillä että koulutus on tehokasta ja keskitettyä. Auttakaa pehmeitä upseereita tekemään kovia päätöksiä tukemalla keskittämistä. Upseereiden vakanssejakin joudutaan karsimaan ja siirtämään reserville enemmän vastuuta. Vastuussa on mm Perloksen johto kun tilanne sitä vaatii.

Polkovnik

#211 prikaatimme P-Karjalassa

12.12.2011 15:23

#205: -

Hetkinen? prikaatihan on meidän. Suomalaisten. Koko maata puolustetaan eikä vain Joensuun ympäristöä. Maksumiehetkin taitavat olla muualla?

Höpöpuheet nyt pois ja parin komppanian prikaatit muuttohommiin. Ei se ole ensimmäinen kerta että yhdistetään. Olette huomanneet että ikäluokat ovat pienentyneet. Montako alokasta on saapumiserässä? Laskutaitoa tunteen tilalle myös kauniissa Karjalassa.


Vieras

#212 Re: prikaatimme P-Karjalassa

13.12.2011 14:34

#211: Polkovnik - prikaatimme P-Karjalassa

Onko oikein, että tämä itäinen kolkka jätetään aivan takapajulaksi, ja puolustuskin viedään meiltä. On erittääin suuri loukkaus sotiemme veteraaneja kohtaan ja koko Pohjois-Karjalaa kohtaan, jos prikaati lopetetaan. Suomen hyvinvointi ja Suomen vahvat voimavarat alkavat olla kohta historiaa. Hyvin koulutettu ja ahkera työvoima on ajettu kortistoon, suomalainen osaaminen menetetään, ihmiset pakotetaan kuluttamaan yhä enemmän, tuomalla kiinalaista konetta, vaatetta, ruokaa, joissa ei ole laatua, kestoa, ei mittään verrattuna suomalaiseen vastaavaan (jo loppuneisiin) tuotteisiin. Ilmastonmuutokselle ei tehdä rikkaaristiin, saastuminen lisääntyy, luonto ja luonnovarat eivät yksinkertaisesti kestä tätä jatkuvaa kulutusta, kulutusta pitäisi vähentää eikä markkinoida lisäkuluttamista. Jälkipolvethan tämän saa maksaa. Miksi Suomea painostetaan näin valtavasti EU:n myötä, sinne on uponnut työllämme ja ahkeruudellamme hankittu hyvinvointi, ja lisää vaan vaaditaan, Suomen pienen maan pitäisi pelastaa koko Eurooppa ja olla jakamassa kehitysapua aina vaan lisää, omat asiat jää hunningolle, eläkkeitä leikataan, onko kohta mistä maksaa mitään, vaikka  suuret ikäluokat ovat sitä pitkien työurien myötä ansainneet jo moneen kertaan. Kontiorannan varuskunnan olemmassaolo on tarpeellinen ja myös tarpeellisia asioita tuottava, tämä ei todellakaan ole järkevää säästöä, päinvastoin kalliiksi tulee lopetus  vielä käymään. Epävarmuus tulee kasvamaan näillä toimenpiteillä, mihin suomalaiset voivat enää luottaa? Tehokkuusajattelu, saaneeraukset, ulkoistaminen, rahalla mittaaminen, tavan kansa saa kärsiä!


Vieras

#213

13.12.2011 21:41

Olen itse työskennellyt siviilipuolella ruokatuotannon puolella kohta 30 vuotta. Olen huolissani nuorempien, pienten lasten perheiden puolesta. Kontiolahdella ei ole hyvin runsaasti ruokatuotannon työpaikkoja.

Vieras

#214 Pauke loppuu

15.12.2011 11:35

Nythän se ampumaharjoitusten pauke loppuu joka on paikkakuntalaisia niin häirinnyt. Lienee yksi syy varuskunnan lakkauttamiseen.

Vieras

#215 Re:

16.12.2011 18:17


Vieras

#216 Re:

16.12.2011 18:19

Näin on

 


Vieras

#217

19.12.2011 14:09

Lukaisepa Polkovnik ensin prikaatia puolustavien perusteet ennen kuin tulet tänne esittämään mitään typeryyksiäsi.

Vieras

#218

20.12.2011 12:45

Tärkeä meille on adressiaate,
esivallalle suositussaate.
Luotamme varuskuntaamme vahvaan,
mi turvaa maakunnan ja rahvaan.
Muuta en voi, vain kiitellä saatan:
Näinkin puolustaa voin kotimaata.

Jarmo Suhonen

Vieras

#219

24.12.2011 12:22

Tuen tiukasti koko Suomen puolustamista kaikissa taistelumuodoissa ja keinoin miinat ja politiikka ml. Olen jo vanha mies, erämaatalollisen poika Lapista. On loukkaus kansaa ja maata kohtaan, että tällaiset, nyt vallassa olevat keskittävät voimat saavat jyllätä vastustusta kohtaamatta.POHJOIS-KARJALA on puolustamisen arvoinen, soveltaen erään kenraalin sanoja. Niin kokivat mm korpikenraali Raappana ja kenraali Pajari jokkoineen. Kaikki puolustivat maataan ansiokkaasti Suomenlahdelta aina Kiestinkiin, Kelsinkäisiin, vähän Sallankin tasolle saakka.Siitä ylöspäin oli vapaata puolin ja toisin, mitä nyt partisaanit ja saksalaiset tuhosivat, raastoivat, repivät, polttivat ja miinoittivat.

Tämä maa on puolustamisen arvoinen .

Tasan 72 vuotta sitten venäläiset hyökkäsivät soittokuntineen Salla-Kotala-Saija-Nousu-Kuosku-Savukoski-Petäjäselkä-Pelkosenniemi-suunnalla ja Salla-Mäntyvaara -Kemijärvi-linjalla. Olivat menossa Tornioon soittojuhliin. Samoihin juhliin olivat tulossa Raatteen tien suunnassa. Kovassa pakkasessa, joka lauhtui vesisateeksi, löivät Suomen taistelijat , pääosin Satakunnan ja Pirkanmaan poikia, vihollisen, joka vetäytyikin paniikissa linjojen taaksen
Joka ei historiaa tunne...
Tämä on politiikkaa, puolustaminenkin. Se on valintoja. Nyt täällä vallassa ovat keskittävät voimat, aluepolitiikan hylkijät, palvelujen ja lähipalvelujen väheksyjät, suuruuden ihannoijat.
Rajamiehet , vr, posti, lennätin,poliisi, maanmittarit,kela, työvoimatoimisto ovat etääntyneet, vedetty linjoen taakse.
Nyt unohdetaan lähipalvelujen tarjoaminen ylimielisyyden ja laiminlyönnin vuoksi, lapset, lapsiperheet, vanhat, vanhukset,vammaiset, sairaat,työttömät, syrjäytyneet jne.
terveyskeskukset kootaan isommiksi, aluesairaalat ja keskussairaalat supistetaan minimiin, ammattiopetus menee kuten on jo kyläkoulut vähennetty minimiin. Yliopistoja uhkaa kokoonajo. Kunnat , niiden mukana seurakunnat, varuskunnat ja maakunnat menevät uusjakoon. Tämä etupiirijako julkistetaan presidentinvaalin toisen kierroksen jälkeen. Se tulee olemaan kohahduttava ja koskettava päiväkäsky rajakansalle ja reuna-alueille.
" Jumala onpi linnamme " soi, joulurauha alkaa... Rauhan Joulua ja nöyrää uskoa huomiseen kumminkin
Varuskunnassa asunut

#220 Re: Naulan kantaan

27.12.2011 08:07

#44: -

Suomessa on säilytettävä maanpuolustustahto,varuskunnat.Itse olen Lappeenrannasta jossa varuskunta alue on nyt suurinpiirtein rakennettu asuintaloja täyteen.Kaupunki himoitsi parhaat alueet itselleen.Ei missään nimessä puolustusmenoista leikkauksia,millään tavalla.Uusi uhka tulee viisumivapaudesta.

olemmeko

#221 sokeita vai tyhmiä?

27.12.2011 22:37

Oletteko laittaneet merkille että venäläiset ovat ostaneet maata läheltä mastoja, ostavat lakkautettuja kouluja ja muutenkin vähin äänin käyneet asuttamaan itäistä Suomea. Se on kovin merkillistä että samalla kun venäläiset varustautuvat näin selvästi, meillä täällä laitetaan prikaati kiinni?! Monelle kiinteistölle on tullut venäläinen ostaja, luvannut suuria bisneksiä, mutta mitään näkyvää ei tule. Putinin joukkoja? Kuka näiden toimia valvoo?
Kysymys kuuluu, saako suomalainen ostaa venäjältä maata? Miksi me suomalaiset niin helposti luovumme kalliisti maksetuista maistamme kun olisi mahdollisuus vuokrata?!!
Auvo Ryynänen

#222

28.12.2011 12:05

Suomen Sotilas -lehden tietojen mukaan asevelvollisuuden osuus koko puolustusbudjetista on VAIN n 10%.

Varuskuntien lakkauttamisien tuomat säästöt ovat olemattomia johtuen monista asioista; jonnekin on rakennettava uusia tiloja ja infraa (ei sitä ole valmiina). Henkilöstöä on siirrettävä tai irtisanottava (mikä maksaa ja aiheuttaa ihmisille suurta surua), varusmiesten on matkustettava ja ruokaa tarvitaan uudessakin varuskunnassa. Palveluita (kuten ruokahuolto) ulkoistamalla ei saada kovinkaan suuria säätöjä ja hintoihin tulee lisäksi 23% alv. Lisäksi entiset kiinteistöt tuovat edelleen kuluja (kuka ostaa vanhan varuskunnan -ei kukaan). Lisäksi tietysti työttömyydenhoitokulut ja uudelleenkoulutus irtisanottaville jne jne... Lista on loputon.

Aikaansaatavat säästöt tällä tavalla ovat lähinnä rahan siirtämistä valtion taskusta toiseen. Sitten joku konsultti (joka veloittaa "työstä" vähintään miljoonan) tulkitsee näin aikaansaadun euromäärän "säästöksi". Ja maksaja on Pohjois-Karjala.

P.S.
Tiedottakaa edelleen tästä adressista kaikilla tuttavillenne.

Vieras

#223 Re:

31.12.2011 12:59

#222: Auvo Ryynänen -  

 Puolustan prikaatia tiukasti kaikilla taistelumuodoilla ml politiikkatyö.

 

Oli se pääministeri Rafael Paasio ankara rajakansan ja syrjäseutujen vastustaja. Kerrankin totesi pohjoisen kansan lähetystölle, että mitä siellä olette, tulkaa pois. Sen kuultuani televisiosta, en ole koommin sosiaalidemokraatteja äänestänyt. Ne keskittävät niin kovin mielellään ja siinä vimmassa kokoomuslaisten kanssa kynivät rajakansaa.

repaane

#224 Re: Re: Prikaati säilytettävä

01.01.2012 18:26

#190: - Re: Prikaati säilytettävä 

 Kyllä nyt puhaltavat hyytävät tuulet. Kokoomus-sosialistit ajavat vauhdilla kokoon:

kuntia, maakuntia, varuskuntia,vaalipiirejä, keskussairaaloita ja seurakuntia

vievät työpaikkoja ja lakkauttavat :

palveluja ja lähipalveluja: poliisi, rajavartijat, kelat, työvoimatoimistot, maanmittaustoimistot, hälytyskeskukset, verotoimistot, postit ja linja-autovuorot

käyvät jatkuvasti vaarantamaan:

yliopistot, ammattikorkeakoulut, ammattiopistot ja lukiot.Tuhoavat kunnat ja maakunnat. Katsokaat uutiset asiasta maaliskuussa 2012. Heti kohta kun presidentin vaalit on käyty.

Kiristävät veroja:

dieselverotus, työmatkavähennykset, lainakorot mm asuntovelallisilta.

Pakottamalla ajavat keskittämistä niin väestön kuin palvelujenkin

Ovat lakkauttaneet aluepolitiikan, häpäisevät kunnallista itsehallintoa jatkuvasti, tuhosivat hyvin käynnistyneen kunnallisen rakenneuudistuksen ja jatkavat taloudellista kuntien pakottamista. Ne kokoomus-sosialistit kiristävät pakottamisellaan kuntien kiinteistöveroja kymmenillä prosenteilla. Katsokaa syksyllä 2012 ennen kunnallisvaaleja ( lokakuun 28. pv ) kiinteistöverolippujanne. Raakoja korotuksia taloudellisessa pakkopaidassa, jonka kokoomus-sosialistit on kuntien ja kuntalaisten päälle pukenut.

Keskittävä, suuruutta ihaileva, palveluja ja varsinkin lähipalveluja lakkauttava politiikka on kansaa ja maata jakava. Vaarallinen sisäinen kehitysvaihe on menossa. Lähtevä presidentti näkyi tämän jo ymmärtäneenkin.

Suuri osa Suomen alueesta on jo siirtynyt saattohoitovaiheeseen. Aluepolitiikan lopettaminen ja keskittäminen vauhdittaa vielä sitä vaarallista kehitystä entisestään.

 

 


Vieras

#225 Prikaati säilytettävä

02.01.2012 13:50

Hyvä kirjoitus ,edellinen, asiaa! Tämä alasajo-vimma koituu kyllä tuhoisaksi meille kaikille. Kaiken järjen mukaan oma tuotanto ja työ on se mikä elättää, nyt kaikki rahanahneudessa viedään Kiinaan ja muihin vastaaviin maihin, etenkin Kiina osaa ovelasti kahmia itselleen kaiken tieto-taidon ja valloittaa jo uhkaavasti maailmaa, onko tämä todella näin lyhytnäköistä politiikkaa Suomessa? Eihän täällä mikään meitä enää elätä? Kinnalaisia tuotteita, elintarvikkeita, laadusta ei todellakaan voi puhua. Se suorittava porras, mikä vielä tekee töitä, on ajettu todella ahtaalle, ihmisille syötetään pajunköyttä koko ajan, että kiristäkää vaan työtahtia ja eläkkeitä leikataan samaa tahtia, ei tätä käsitä enää kukaan. Miten esim. Ruotsissa on saatu pyörimään oma tuotanto, teollisuus, maatalous, täällä ei tuoteta kohta mitään, kaikki lakkautetaan, ja tämä Itä-raja on kohtalokasta, jos prikaati menetetään. Miksi johatjille maksetaan aivan älyttömiä palkkoja, pörssiyhtiöt kahmivat kaiken itselleen, mutta kyllä nekin pian kaatuu, kun osaava työporukka loppuu, halpatyövoima laskee laadun, tavara ei pärjää kilpailussa, mitä sitten edessä, Suomi on menettänyt pelin monella saralla, tähänkö päädytään? Kuka muuttaa suntaa ?
Esim. Itävalta ja Sveitsi ovat myös osanneet hoitaa talouspolitiikkansa hyvin, Itävalta ei esim. hyväksy ollenkaan ydinvoimaa, siellä kehitetään koko ajan muuta järkevämpää ja turvallisempaa ja tulevaisuutta ajatellen. Miten Suomessa VIELÄ ajetaan ydinvoimalarakentamista, KUN jokainen tietää, että ne on jokatapauksessa JOSKUS JOTENKIN hävitettävä, meidän jälkipolville tässäkin tehdään todella TUHON työtä. Eikö täälläkin voida keksiä muita energiamuotoja, sitä vartenhan meillä on huippukoulutusta , tietääkseni. Ydinvoimaa emme todellakaan tarvitse mihinkään hyvinvointiin! Ja HUOM! Prikaati on säilytettävä!