Kaikille susille kaatolupa


Vieras

/ #19 Re:

22.12.2011 17:19

#18: Joopa joo -

En tiedä onko kyseessä sama tapaus, mutta kuulin vähän aikaa sitten, että susi oli hyökännyt koiran kimppuun lenkin aikana, omistajan ollessa vieressä. Tappoi koiran, eikä lähtenyt edes heti karkuun. Kertoo jotain siitä, kuinka paljon sudet pelkäävätkään ihmisiä.

Tosiaan, kaupungeissa asuvien eläinten ystävien (itsekin olen, asun tosin maalla) on helppo huudella. Varmaa on ainakin, että niillä alueilla joissa niitä susia oikeasti liikkuu, ihmiset ovat oikeasti huolestuneita asiasta. Salametsästäjätkin uskovat tekevänsä oikein ampuessaan susia, varsinkin koska näkevät mitä ne tekevät. 

Jos susi vielä tappaa Suomessa lapsen (mikä on hyvin mahdollista, jos on jo yksilöitä jotka uskaltavat tappaa koiran ihmisen ollessa lähellä..), susilla koittaa oikeasti vaikeat ajat. Tällä hetkellä tuskin ketään salametsästäjääkään kiinnostaa tuhota susikantaa kokonaan, mutta ikävimmän asian tapahtuessa sympatiaa ei tule herumaan yhtään. Ehkä kilteimmät tarjoutuvat kuljettamaan susia lemmikeiksi niihin perheisiin, joissa susia pidetään hienoina eläiminä.

Terveisiä Pohjois-Karjalasta.