Pohjois-Karjalan Prikaatin puolesta


Vieras

/ #219

24.12.2011 12:22

Tuen tiukasti koko Suomen puolustamista kaikissa taistelumuodoissa ja keinoin miinat ja politiikka ml. Olen jo vanha mies, erämaatalollisen poika Lapista. On loukkaus kansaa ja maata kohtaan, että tällaiset, nyt vallassa olevat keskittävät voimat saavat jyllätä vastustusta kohtaamatta.POHJOIS-KARJALA on puolustamisen arvoinen, soveltaen erään kenraalin sanoja. Niin kokivat mm korpikenraali Raappana ja kenraali Pajari jokkoineen. Kaikki puolustivat maataan ansiokkaasti Suomenlahdelta aina Kiestinkiin, Kelsinkäisiin, vähän Sallankin tasolle saakka.Siitä ylöspäin oli vapaata puolin ja toisin, mitä nyt partisaanit ja saksalaiset tuhosivat, raastoivat, repivät, polttivat ja miinoittivat.

Tämä maa on puolustamisen arvoinen .

Tasan 72 vuotta sitten venäläiset hyökkäsivät soittokuntineen Salla-Kotala-Saija-Nousu-Kuosku-Savukoski-Petäjäselkä-Pelkosenniemi-suunnalla ja Salla-Mäntyvaara -Kemijärvi-linjalla. Olivat menossa Tornioon soittojuhliin. Samoihin juhliin olivat tulossa Raatteen tien suunnassa. Kovassa pakkasessa, joka lauhtui vesisateeksi, löivät Suomen taistelijat , pääosin Satakunnan ja Pirkanmaan poikia, vihollisen, joka vetäytyikin paniikissa linjojen taaksen
Joka ei historiaa tunne...
Tämä on politiikkaa, puolustaminenkin. Se on valintoja. Nyt täällä vallassa ovat keskittävät voimat, aluepolitiikan hylkijät, palvelujen ja lähipalvelujen väheksyjät, suuruuden ihannoijat.
Rajamiehet , vr, posti, lennätin,poliisi, maanmittarit,kela, työvoimatoimisto ovat etääntyneet, vedetty linjoen taakse.
Nyt unohdetaan lähipalvelujen tarjoaminen ylimielisyyden ja laiminlyönnin vuoksi, lapset, lapsiperheet, vanhat, vanhukset,vammaiset, sairaat,työttömät, syrjäytyneet jne.
terveyskeskukset kootaan isommiksi, aluesairaalat ja keskussairaalat supistetaan minimiin, ammattiopetus menee kuten on jo kyläkoulut vähennetty minimiin. Yliopistoja uhkaa kokoonajo. Kunnat , niiden mukana seurakunnat, varuskunnat ja maakunnat menevät uusjakoon. Tämä etupiirijako julkistetaan presidentinvaalin toisen kierroksen jälkeen. Se tulee olemaan kohahduttava ja koskettava päiväkäsky rajakansalle ja reuna-alueille.
" Jumala onpi linnamme " soi, joulurauha alkaa... Rauhan Joulua ja nöyrää uskoa huomiseen kumminkin