Kannabis lailliseksi

insinööri

/ #3340

09.01.2012 10:32

"Viestin 3334 kirjoittaneelle: Kahvia, teetä, suklaata, limsaa tai energiajuomia voi aivan hyvin käyttää ja myös itse käytän, koska niillä ei ole samanlaista päihdyttävää/riippuvuutta aiheuttavaa vaikutusta kuin alkoholilla, tupakalla ja huumeilla."

Kertonee jotain tietämyksestäsi asiaan, että niputat nyt kaikki huumeet samaan nippuun. Et esittäisi tuollaisia kehäpäätelmiä, jos tietäisit, että osa huumeista ei aiheuta lainkaan riippuvuutta, kun taas tietyt kovat huumeet voivat saada riippuvaiseksi ja hyvin lyhyen säännöllisen käytön aikana.
Huume tarkoittaa ainoastaan huumausainetta, eli päihdettä, jonka käyttö, hallussapito, levitys ja valmistus on kielletty rikoslaissa. Sana "huume" ei kuvaa itse aineen ominaisuuksia millään tavalla.
Ei ole laisinkaan itsestäänselvää, että esimerkiksi tuo mainitsemasi kofeiini olisi vähemmän haitallista kuin esimerkiksi kannabis. Itseasiassa ihmisiä kuolee kofeiinin yliannostukseen. Kofeiini voi myös toimia mielenterveysongelmien laukaisevana tekijänä, ja nostaa verenpainetta. Lisäksi kofeiini aiheuttaa voimakkaamman fyysisen riippuvuuden kuin kannabis.

"Yhteiskunnalle koituu nykyisistä päihde ja huumeongelmaisista ihmisistä niin suuri lasku veronmaksajien kukkarolle, että en siltä pohjalta ainakaan näe syytä kannabiksen tai ylipäätään minkään päihteen laillistamiseksi."

Kieltolakihan tunnetusti toimii, vai miten se meni. Jos olisit yhtään perillä uusista kansainvälisistä tutkimuksista tai raporteista asiaa koskien, et esittäisi tuollaisia kehäpäätelmiä.

Kuulunet siihen porukkan, joka hakee oikeutustaan omalle päihteidenkäytölle demonisoimalla usein miedompia huumeita.

"Kyllähän me viinaa voidaan juua, mut ei me pilvee poltella, se on vaarallista"