Opintotuen sitominen indeksiin

Mikki Nieminen
Nummi-Pusula

/ #92 Opintotuen asumislisä todellisen vuokran mukaan

13.10.2010 14:37

Hallituksen tavoitteet opiskelijoiden normiaikaisen tai sitä nopeamman valmistumisen suhteen ovat jääneet puheiden tasolle. Jos nämä halutaan toteuttaa, niin asioita pitää tehdä toisin kuin miten ne nyt ovat ja opintotuen sitominen indeksiin ei riitä, vaikka hyvä alku onkin.

Myös opintotuen asumislisä pitää sitoa todellisiin vuokriin tai lähemmäs sitä. Asumislisän määrä pitää olla 80 prosenttia vuokrasopimuksessa mainituista asumismenoista, ilman rajoituksia. Tällä hetkellä asumismenoja ei oteta huomioon siltä osin, kuin ne ylittävät 252 euroa kuukaudessa eli maksimimäärä asumislisää on 201,60 euroa kuukaudessa. Tämä on täysin riittämätön tuki tämän päivän vuokra-asuntojen kustannuksille.
Se myös ajaa opiskelijat töihin, koska muuten vuokraa ei saa maksettua. Samalla työtä on yhä vähemmän tarjolla työttömille.

Lisäksi valtion asuntotuotantoa on lisättävä opiskelijoille suunnattuna opiskelija-asuntoloiden rakentamisena ja pääpaino on oltava pienten yksiöiden tekemisessäSoluasunto on joskus hyvä ratkaisu, mutta yksiö antaa paremmat mahdollisuudet omaan opiskeluun ja elämään.

http://www.miesenergiaa.fi