Urheilu pois YLE puheesta


Vieras

/ #76 Mielenilmaus tekeillä

23.01.2012 20:59


YLE:n pettyneet

Vuoden 2012 alusta Yleisradiossa uudistettiin linjauksia, jotka ovat herättäneet paljon tunteita suuntaan ja toiseen.

Juuri oltiin päästy kohisemasta YLE-verosta, joka aiheutti monenlaista ristiriitaa ja polemiikkia sekin. Osa kansalaisista oli iloisia siitä, että heille rakkaan ja merkityksekkään viestintäforumin (radio, televisio, internet-palvelut) rahoitus taattiin myös tulevaisuudessa.

Tässä ryhmässä mukana on varmasti paljon radioihmisiä, joiden mieltä painaa eniten YLE Puheen muutokset. Uudistusta ja sen aiheuttamaa kritiikkiä on käsitelty mm. aamu-TV:n lähetyksessä, missä YLEn reaktio (Olli-Pekka Heinosen suulla) oli lähinnä ”aina roiskuu kun rapataan” ja ”tyytymättömät voivat aina vaihtaa kanavaa”. Samansuuntaista on ollut palaute myös YLE Puheen omassa facebook-rymässä. Mutta siinähän se vitsi ja purnaamisen aihe piilee – ei enää ole kanavaa mille paeta!

YLE Puheen entisten kuuntelijoiden joukko on suivaantunut eikä tässä ole kyse pelkästä ”urheiluvastaisuudesta”, koska osa heistä kuuntelee urheilua mielellään mutta se ei sulje pois tarvetta yhdelle täysipainoiselle asiakanavalle. Uudella Puheella vastarintaa ovat herättäneet niin jinglet, ohjelmien mainokset, uudentyyppinen juontaja/toimittajalähtöisyys kaupallisten kanavien mallin mukaan, uusi tapa sijoittaa uusinnat todella pian alkuperäisen ohjelman jälkeen ja tietenkin myös se leijonan siivu parhaaseen kuunteluaikaan, joka menee nyt urheilulle (jääkiekkokierrokset ja tapahtumaurheilun selostukset).

Entisistä tai pettyneistä kuuntelijoista tuntuu melko laajasti siltä, että odotetaan vain melun laimenemista, jotta voidaan jälkiviisaasti todeta, uudistuksen vain aiheuttaneen pientä alkukitkaa.

Facebookissa on tekeillä mielenilmaus aiheesta https://www.facebook.com/pages/YLEn-Asia/364237073603396