Kannabis lailliseksi

Ville Tuuras

/ #3445 Asian mukainen kyllä

07.03.2012 17:55

No siis kannabis on päihde ja päihteet ovat jokainen enemmän tai vähemmän epäterveellisiä.
Omasta mielestäni kannabiksen laillistaminen olisi varteenotettava koska ei ole vielä, tai en ainakaan ole lukenut mistään ett joku olisi kuollut kannabikseen ja tarkoitan aivan siis kannabista polttamalla en polttamalla kannabista ja sit pilvessä hortoillut autotielle ja jäänyt auton alle tms.

Kuis paljon ihmisiä täällä Suomessa kuolee puhtaaseen alkoholimyrkytykseen? Kannabiksen ainoa kiistaton terveysriski on skitsofrenian ja aistiharhojen puhkeaminen nuorena, mutta nekin hoidettavissa kun taas alkoholi ja tupakka taas ovat huomattavasti hankalempia ja terveyshaitat ovat molempien kohdalla pysyviä.

Se että jokin luokitellaan huumeeksi ei automaattisesti tarkoita että kyseessä on vaarallinen aine jota ei pidä laillistaa, jos näin kuvittelet niin vedäppä sitten adressi jossa vaaditaan kahvin myynnin kieltämistä sillä kahvissa on kofeiinia jota ei Suomesta ilman reseptiä saa muuna kuin kahvin mukana.

Hieman faktaa Kofeiinista

"Säännöllinen kahvin käyttö ja kofeiiniriippuvuus ovat modernissa yhteiskunnassa erittäin yleisiä. Kofeiiniriippuvuus syntyy usein jo kolmen vuorokauden säännöllisessä käytössä, jolloin myös sietokyky kasvaa. Kuitenkaan suurin osa kahvinjuojista ei tiedosta vieroitusoireita eikä kahvia yleensä juoda vieroitusoireiden helpottamiseksi vaan piristyksen tai makunautinnon takia.
Päänsärky on yleisin kofeiinin vieroitusoire. Väsymys ja tokkuraisuus ovat seuraavaksi yleisimmät vieroitusoireet. Muita vieroitusoireita ovat keskittymiskyvyn ja motivaation puute, ärtyneisyys, flunssan kaltaiset tuntemukset, pahoinvointi, oksentelu ja ahdistuneisuus. Joskus harvoin esiintyy myös masentuneisuutta. Kofeiinivieroitus saattaa aiheuttaa myös tarkkaavaisuuden laskua, ajatustoimintojen vaikeutumista ja aloitekyvyn puutetta sekä lihaskipuja ja -jäykkyyttä.
Vieroitusoireiden riski ja voimakkuus ovat yleensä sitä suuremmat, mitä suuremmasta kofeiiniannoksesta vieroittaudutaan. Vieroitusoireet menevät ohi tavallisesti 2–9 vuorokauden kuluessa.
Sietokyvyn kasvaminen ja sitä kautta riippuvuuden syntyminen riippuu yksilökohtaisista eroista ja iästä. Lapselle tai nuorelle riippuvuus saattaa syntyä jo 50 mg:n päiväannoksella." http://fi.wikipedia.org/wiki/Kofeiini#Riippuvuus_ja_vieroitusoireet

Niin että onko se kahvinkaan juonti loppujen lopuksi niin kovinkaan järkevää jos kerran haetaan täysin turvallista ja haitatonta nautintoainetta.