Suomen HALLITUKSEN pyydettävä anteeksi Israelilta!


Vieras

/ #2705 FBI varoittaa nettiyhteyksien katkeamisesta heinäkuun 9. päivä

28.04.2012 01:41



FBI varoittaa nettiyhteyksien katkeamisesta heinäkuun 9. päivä


FBI:n mukaan 'DNS Changer' -virus aiheuttaa yli 350 000 tietokoneen nettiyhteyden katkeamisen maailmanlaajuisesti heinäkuussa. Virus on alkuperältään virolaisen rikollisryhmän käsialaa.

Lähde: The Telegraph
Toimittaja: Janus Putkonen
26.4.2012, Verkkomedia.org



FBI varoittaa nettiyhteyksien katkeamisesta heinäkuun 9. päivä

Yhdysvaltain viranomaiset pääsivät viruksen jäljille viime marraskuussa. Parhaimmillaan virus oli saastuttanut yli 500 000 MAC ja PC-tietokonetta.

Virusta käytettiin ensikerran vuonna 2007, ja se hyödynsi kaapattuja koneita mainosten levittämiseen. Viruksen ominaisuuksiin kuului nettiyhteyden hidastuminen ja virustoiminnan sulkeutuminen - se myös johdatti tietokoneen käyttäjän saastumisen aiheuttajien palvelimelle.

Palvelimen sulkeminen olisi aiheuttanut saastuneiden koneiden internetyhteyden katkeamisen, joten FBI on pitänyt virusserverin toiminnassa, jotta se pääsee jäljille viruksen kantajiin. Palvelimen kautta on ollut saatavissa korjausohjelma.

Nyt USA:n viranomaiset haluavat sulkea palvelimen, koska sen pitäminen päällä maksaa kymmeniä tuhansia dollareita kuukausittain. Heinäkuun 9. päivä palvelin lopulta suljetaan - joka jättää arviolta 350 000 konetta ilman nettiyhteyttä, jotka on edelleen saastuneita viruksesta.

20 000 koneista on Britanniasta, arviolta 85 000 on Yhdysvalloista. Virusoperaation hyöty rikollisille on arviotu 9,1 miljoonan punnan arvoiseksi.

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…