Lapsille korkeatasoisemmat kouluruoat

bubblegum
Vieras

/ #100

01.12.2010 16:32

Uskottavuutta adressissa söi ihan mukavasti ensiksikin se, että heti ekassa lauseessa sanottiin "Lapsille syötetään nykyään koulussa ruokaa josta NE eivät pidä" ihan, kuin lapset olisivat joku ihan eri rotu kuin aikuiset, ja jos kerran on tarkoitus kirjottaa ihan asialliseen sävyyn niin miksei voi sanoa ihan "he" eikä "ne"? Lisäksi muutenkin tekstissä oli sen verran kirjoitusvirheitä ja ties mitä, että sitä on hyvin hankalaa ottaa vakavasti.

Muutenkin, niin kuin joku jo sanoi, mistä voit tietää, ettei joku lapsista syö kaikkea ruokaa hyvällä mielellä, koska pitää siitä? Miten voit tietää, mitä ruokaa joka ikisessä Suomen koulussa tarjoillaan? Kyllä vaan meillä on hyvinkin usein mainitsemaasi halpaa ihanaa kaikkien lasten rakastamaa porkkanaraastetta - ja tämänkin kohdalla tosiaan mielipiteet vaihtelevat aika runsaasti.

"Suurin osa lapsista EI pidä keitetyistä porkkanoista,paprikoista tai suolakurkuista."
Selvä, mistä olet saanut tämän tiedon? Oletko kenties tehnyt jonkun tutkimuksen jossa olet kysynyt, kuinka moni suomalainen lapsi pitää mainitsemistasi ruuista? Itse tunnen moniakin esimerkiksi paprikan ja suolakurkkujen ystäviä, joten näin on aika typerää sanoa.

"...ja kun noin 20 oppilasta menee musiikki luokkaan niin tuskin 14 osaa niistä 20 soittaa kitaraa."
Anteeksi mutta siis en tajunnut tätä. Tarkoitatko siis että kun 20 oppilasta menee luokkaan, niin tuskin neljätoista oppilasta osaa soittaa tarjolla olevia kitaroita, vai miten? Toiseksi jokaisessa koulussa ei ole näin, että on neljätoista kitaraa musiikinluokassa, joten siitä olisi aika paha mennä ottamaan yhtään mitään rahaa. Esimerkiksi meidänkin vanhassa koulussa oli musiikinluokassa kolme tai neljä kitaraa, joita pari tyyppiä soitteli sitten.

"Minusta on ILJETTÄVÄÄ kun mms. meidän koulun keittäjät maistavat paljain käsin sormilla kastikkeita ja mehän syömme sitä sama kastiketta!"
Selvä, se, että teidän koulussa keittäjät tekevät näin ei tarkoita, että joka koulussa tehtäisiin niin.

"Jos lapset saisivat koulussa ruokaa joka on hyvää lasten mielestä mms. Lihapullia,Spagettia,Pastaa, kanaa yms."
Ensinnäkin lause jäi kesken (jos lapset saisivat koulussa haluamaansa ruokaa, tapahtuisi mitä?), toiseksi ruoka-aineiden nimet ovat pienellä ja kolmanneksi, mistä olet tämänkään tiedon saanut? Miten voit tietää, että joka ikinen suomalainen lapsi pitää lihapullista, spagetista, pastasta ja kanasta?

En osaa edes harkita tämänkään tekstin vakavasti ottamista ennen, kuin sitä edes jotenkin muokattaisiin.