Kannabis lailliseksi

pohdiskelija
Vieras

/ #2631 ajatuksia aiheesta

04.12.2010 13:34

Suomi joutuu jossain vaiheessa muuttamaan päihdepolitiikkansa mietojen huumausaineiden osalta EU:n linjauksen mukaiseksi, joten on vain ajan kysymys kun kannabiksen pienistä hallussapitomääristä, polttelusta ja kasvatuksesta omaan käyttöön ei rangaista. Lailliseksi kannabis tulee Suomessa viimeisten maiden joukossa, mutta sekin päivä on vielä edessä.

Kannabis on sekä laiton että laillinen päihde. Laitonta on käyttää sitä mm. julkisilla paikoilla viihdetarkoitukseen, mutta laillista lääkekäytössä. Ristiriitaiseksi tilanteen tekee se, että myös kannabiksen viihdekäytöllä on terveydellisiä vaikutuksia.

Suomen Sosiaali- ja Terveysministeriö on tässä kohtaa isoin persereikä tietämättömien kansanedustajien avustuksella, siellä kun yksinkertaisesti kieltäydytään myöntämästä kannabikseen liittyviä faktoja.

Muistakaa, että suomalainen poliitikko ei tule ikinä myöntämään olevansa väärässä, vaan jopa jäädessään kiinni valheesta tarjolla on joku selitys. Tätä kutsutaan vastuun pakoiluksi.
Miksi poliitikkomme ja kansalaiset eivät ota vastuuta ajamastaan kieltolaista? Nykyisellä lainsäädännöllä edistetään rikollisuutta, ongelmakäyttäjien syrjäytymistä ja sosiaalisia ongelmia sekä kymmenien miljoonien eurojen verotulojen katoaminen mafian taskuun.
Entäpä ne ihmiset, jotka hyötyisivät kannabiksen lääkekäytöstä? Järjestelmä pakottaa nämä ihmiset elämään vuosikausia hirveiden kipujen kanssa, vetämään riippuvuutta aiheuttavia myrkkyjä (joita kutsutaan lääkkeiksi) ja luvan saadessaan, byrokraatit pyrkivät kaikin mahdollisin keinoin estämään kannabislääkkeen saannin.

Minulla on yksi kysymys kaikille kieltolain kannattajille. Miksi te haluatte tukea tuota järjettömyyttä?