Mopot 60km/h

mopotyttö

/ #762 ...

02.09.2012 03:18

60km/h olis todellakin aivan riittävä ja hyvä nopeus.

Itse oon 16-vuotias tyttö, ajan vaihteellista HM CRM 50cc:tä. Oon lopen kyllästynyt kuulemaan noita "nainen ratissa" ja "tytöt ei sais ajaa skopia/mopoja kun ne on uhka tieliikenteelle" -kommentteja, sillä itsekin ajan paljon paremmin ja vastuullisemmin kuin useimmat pojista. Mun mopossa, kuten vähintäänkin melkein kaikissa uusissa mopoissa kaikki paitsi moottori on suoraan kevarista, joten tuo "voi eih ei se runko ja jarrut kestä" -höpötys on täyttä schaissea.

Voin lisäksi sanoa että 16km koulumatka aamuruuhkassa on oikeesti henkipeliä. Pientareet on täällä päin melko kapeita (usein alle 30cm!) ja huonossa kunnossa - tietöissäkin uudistavat nykyään pelkän ajokaistan ja jättävät pientareet huonoon kuntoon... Itse koitan aina olla autoilijoille sen verran kohtelias, että pysyttelen pientareen puolella ja viiton ohi, sillä onhan heilläkin varmasti aamulla kiire töihin. Melko monta läheltä piti -ohitusta on kuitenkin tullut koettua ja pakko on vaan sanoa, että käyttäkää vähän sitä harkintakykyä siellä liikenteessä, rakkaat autoilijat. Jotkut kuskit vaan suhaisevat sokeasti ohi niillä kalliilla mersuillaan tai tööttäävät ja ohittavat keskisormi pystyssä, ei voi muuta kuin ihmetellä, miksi mopoilijoita yleistetään vastuuttomiksi tienkäyttäjiksi, kun kaikki autoilijatkaan eivät kovin järkevästi ajele :D
Kaikista hirveintä on, kun valtavat kaksiosaiset rekat lähtelevät ohittelemaan, niin ajele siinä sitten parikymmentä senttiä leveällä pientareella ja pelkää että joku sivutuulipuuska iskee ja joko työntää sut rekan kylkeen kiinni tai pudottaa sut ojaan. Voin sannoo että siinä ei kauheesti naurata.

Itse olen pitänyt moponi vakiona, kulkee hikisesti sen 45km/h ryyppy päällä, mutta ei oo kyllä enää kaukana se virittäminenkään, saas nähdä kauanko uskallan nahkaani riskeerata tuolla ajoteillä näin pienillä nopeuksilla.

Mutta todellakin, allekirjoitan. Ihan kaikkien mopoilijoiden turvallisuuden ja autoilijoiden hermojen takia.
Kortin vaatimustasoa tosin pitäisi nostaa, itse pääsin nollalla virheellä suunnilleen arvaamalla ja maalaisjärjellä läpi, ja käsittelykokeistakaan ei paljon hyötyä ole siinä varsinaisessa tieliikenteessä. Mielummin vaikka lisää opastettua liikenneajoa!