Yksikin lapsimurha on liikaa

Aikuisten oikeasti aikuisen vastuu

/ #285 Vanhemmuus

02.09.2012 10:53

Tämä adressi on varmasti oikealla asialla ja tapaus on kammottava. Tottakai seuraamuksia on syyllisille oltava ja asiasta otettava tarkka selko. Se on kuitenkin tämän asian pintakuohu: massan suuttumus johon on helppo hetkeksi mennä mukaan ja unohtaa sitten.

Viranomaisia on tässä kommenttiketjussa jo moitittu ja kehotettu toimimaan tehokkaammin. Nostan nyt esille myös vanhempien vastuun vanhempana ja aikuisena olemisesta. Mitä nämä kyseiset vanhemmat ovat oikein ajatelleet? Luultavasti vain itseään ja omia ongelmiaan, lapsesta viis.

Joku sanoi, että tämä 8-vuotias olisi elossa jos lastensuojeluviranomaiset olisivat toimineet toisin. Mielestäni on kohtuullista todeta myös, että tyttö olisi elossa, kenties myös tasapainoinen ja onnellinen lapsi jos hänen vanhempansa olisivat tehneet erilaisia valintoja. Sanot ehkä, että heillä oli niin vaikeaa, että eivät jaksaneet. Aikuisen pitää hakea apua jos on ylipääsemättömiä vaikeuksia. Sitä se vanhemmuus on. Että on se, joka selvittää omat ongelmansa.