Yksikin lapsimurha on liikaa

Ei väkivaltaa!

/ #328 Ei tämä ole eka tapaus

02.09.2012 15:16

Kun ihmisten tunteet kuohuvat ja nousee sellaisia murhaamis-, tappo -, kidustuviestejä, joita tässäkin ketjussa. Se on loogista ja inhimillistä.

Mutta tämänkään ketjun monet kirjoittajat eivät ole ko. murhaajaa parempia. He suorastaan patologisella tavalla uhoavat tappamista, kiduttamista. Moni tämän viestiketjun kirjoitus täyttää sellaisen vihakirjoituksen tason, jollaisista netissä ollen poliisikin saattaa kiinnostua.

Kuka tappaa lapsensa, kuka vaimonsa, kuka kaverinsa, kuka ihan sivullisen taikka joukon syyttömiä, kuten Suomen ja Norjan ampumisjutuissa. Täälläkin on murhaan ja kidutukseen valmiita. Ellei ihminen kykene parempaan ja jalompaan kuin silkassa aggressiossa tappamaan, kiduttamaan ja murhaamaan lajitovereitaan, niin eläimetkin ovat fiksumpia.

Toisaalta, erittäin monet kansalaiset ovat jo pitkään uumoilleet, että tässä maassa tulee tapahtumaan aivan paljon kauheampia asioita. Silloin virkavaltakin herää, mutta auttamatta liian myöhään. Kun ei ajoissa kuunnella pienten, köyhien, avuttomien, kärsivien kansalaisten ääntä, tulee vastaan sellainen kurittava käsi, että jokainen saa vastuunsa mukaisen bonuksen.

Siihen saakka ja kaiken aikaa, koetetaan olla niinkuin se Erikan naapurusto, jotka sentään yrittivät kaiken parhaansa. Jos jokainen tämän adressin yli 15 000 allekirjoittajaa pohtii tykönään mitä ja miten voisi jotakuta ihmistä verkostossaan tukea ja auttaa, niin valtava avun aalto se olisi!

Viisautta se kyllä kysyy? Ei voi mennä naapurin ovelle sanomaan: sorry, minä parempi ihminen tulin tsiikaamaan sun huushollias, ja kakaroitas... Ei. Mutta jos on sydäntä, niin kyllä sitten löytyy keinoja? Lastensuojelujärjestötkin tekevät työtä, ja he tarvitsevat resursseja. KYllä hyvällä sydämellä löytyy mahdollisuuksia:

Sanoista tekoihin. Sillä aikaa kun virkavallan hitaat rattaat pyörii, jos edes pyörii, ja sillä aikaa kun näitä hirveiksi leimattuja ihmisiä saadaan monen toivomaan "hirteen" , kidutukseen ---- (!) niin on positiivinen vaihtoehto, valinta. Viha ja aggressio tuottaa vain tuhoa. (Toki tunteet pitää kohdata ja purkaa, muttei saa ketään vahingoittaa...) Kuka ties kuinka monen lapsen, koulukiusatun, uupuneen huoltajan asiaa voidaan auttaa!