Yksikin lapsimurha on liikaa

MH

/ #498 Re: Mikä on adressin tilanne?

12.09.2012 01:10

#497: Hanski -

Olen Hanskin kanssa osin samaa mieltä; jotain hyötyä tästä on, mutta nykyinen kohde ei ole tarkoituksenmukaisin. Saman pallon heitin ilmaan tuolla viestissä 463 (viestille 465, kiitos peesistä!)  Kysyisin nyt adressin ansiokkaalta alkuunpanijalta Hanna Wessmanilta, minne ja miten muotoiltuna tätä nykyistä äänimäärää ollaan työntämässä? Mikä on adressin nykyinen tila? Uskoakseni paremmin kohdennettuna ääniä ehtisi vielä ryöpsähtää; tuntuu siltä, että moni epäilee... Ehdotan:

1) Kohdennetaan adressi peruspalveluministerillle, sillä STM:ssä on meneillään

Syrjäytymistä, köyhyyttä ja terveysongelmia vähentävä poikkihallinnollinen toimenpideohjelma (2011-2015)

(ks. http://www.stm.fi/vireilla/kehittamisohjelmat_ja_hankkeet/syrjaytymisen_ehkaisy) ja sen sisällä on ollut

Sosiaalihuollon lainsäädännön uudistamistyöryhmä

(ks. http://www.stm.fi/vireilla/tyoryhmat/sosiaalihuollon_lainsaadanto). Tämän työryhmän toimikausi on päättynyt kuluvan vuoden kesällä. Adressilla voitaisiin ehdottaa toimenpideohjelman puitteissa aloitettavaa uutta työryhmää, joka keskittyisi lastensuojelulakiin ja lastensuojelun käytänteisiin ja perkaisi sen epäkohtia Eerikan tapausta silmällä pitäen. Siis adressi "Lastensuojelulainsäädännön ja lastensuojelun käytänteiden uudistamistyöryhmän perustamiseksi" peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonille. Työryhmä toimisi rinnan jo perustetun Aulikki Kananojan et co. työryhmän kanssa, joiden on tarkoitus parantaa eri viranomaisten keskinäistä yhteydenpitoa (esim. vaitiolokäytänteiden tarkistaminen). Työryhmä velvoitettaisiin  tuomaan esiin konkreettisia lakiehdotuksia lastensuojelulain uudistamiseksi ("Lex-Eerika"?) sekä esittävän vaatimuksen määrärahojen korottamisesta lastensuojelun piirissä, jotta ehdotettuja lakimuutoksia ja käytännön uudistuksia voitaisiin tosiasiassa myös toteuttaa .

2) Nähdäkseni eräs yksittäinen viranomainen, joka julkisuudessa on sattuneesta syystä ollut esillä tapauksen tiimoilta on kihlakunnansyyttäj Eija Velitskin. Suunnataan adressi hänelle ja virkarikossyytteitä tutkiville poliiseille tsempparina haastavasta työrupeamasta. Olisi pienimuotoinen ennakkotapaus, että tässä maassa viran- ja toimenhaltijatkin kokisivat sanan vastuu todellisen merkityksen. (Kaikenlaista ***tanan taulukauppiasta on nytkin Helsingin käräjäoikeudessa...)

Enpähän parempia keksi, mutta tuntuu, että jotain adressille kannattaisi tehdä. Miten on H. Wessman?

# viestille 482:

En lähettäisi ketään sellaista mäkeen, joka kehottaa tavallisia tallaajia kiinnostumaan siitäkin, ketkä ja miten tätä yhteiskuntaa meidän ympärillämme pyöritetään. Ei auta aina vain itkeä, että turvaverkko pettää, jollei olla asiaan vaikuttavia paineistamassa omalla äänellä joko konkreettisesti tai äänestäen. Esimerkiksi toivon hartaasti, että kanssaihmiset lukevat aikanaan tarkalla kammalla tämän A. Kananojan (ent. Helsingin kaupungin sosiaalijohtaja) ja kumppaneiden raportin ja ylipäätään pitävät silmällä eri tahojen raportointia asiasta. Siis pysytään kärryillä siitä, miten koneisto tämän käsittelee, eikä unohdeta koko asiaa heti, kun tunnemyllerrys laantuu. Kaikkein vähiten Eerika ansaitsisi puhdasoppista valkopyykkkiä, jolla musta jälleen kerran puhuttaisiin valkoiseksi. Silloin olisi tavallisten leivänpurijoiden päästettävä sellainen ***kele ilmoille, että tanner järkkyisi.

# viestille 483:

Se on juuri niin ja surullista (ks. http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite?c=AMArticle_C&childpagename=KAL_newssite%2FAMLayout&cid=1194766296811&p=1194596113763&packedargs=packedargs%3DAMArticleCommentThreadDetails%25253AmaxPosts%253D30&pagename=KALWrapper). Toivona on, että tässä suhteessa kaikki, ihan jokainen voi tehdä parannuksen.

LOPPURUTISTUS TÄLLE ADRESSILLE: VIIMEISET ÄÄNET KEHIIN, MUOKKAUS JA TARKOITUKSENMUKAISEMPAAN OSOITTEESEEN!