Pro Puijo - Puijon vanhojen metsien puolesta

kokonaissuunnitelman puolesta

/ #22 Presidentti Martti Ahtisaari ja rouva Eeva Ahtisaari, suojelijat

10.12.2012 09:55

Kiitos!


i/uutiset/ahtisaaret_suojelemaan_puijoa/6409216

Anu Pöntinen, Yle Savo:
Puijon kehittämissuunnitelmiin on saatu uutta potkua Kuopiossa. Paikalliset kulttuuri- ja luontoalan yhdistykset ovat tehneet oman esityksensä vaihtoehdoksi kaupungin suunnitelmille rakentaa Puijon laelle uusi ja nykyistä suurempi golfkenttä.

Siinä muun muassa Puijon mäkihyppytornit avattaisiin näköala- ja seikkailukäyttöön ja uusia näköalatorneja rakennettaisiin esimerkiksi Puijon nenään ja Julkulanmäen rinteelle. Puijon laelle avattaisiin elämyksellinen kulkuyhteys funikulaarilla eli automaattisella vaijerijunaradalla.

Mäen laella sijaitsevasta Konttilan tilasta tehtäisiin matkailijoita ja koululaisia kiinnostava opastus- ja luontokeskus. Puijon juurella sijaitseva pesäpallostadion otettaisiin talviajaksi luistelijoiden käyttöön, joille rakennettaisiin pitkän matkan rata sekä tekojääkenttä.

Lisäksi Puijon urheilumahdollisuuksia parannettaisiin muun muassa maastopyöräilyn, frisbeegolfin ja geokätköilyn näkökulmasta.

Yhdistysten tavoitteena on tarjota kaikille kuntalaisille alueen luontoarvoja ja historiaa kunnioittava vaihtoehto.

Suunnitelmien suojelijaksi ovat lupautuneet kuopiolaistaustaiset presidentti Martti Ahtisaari ja rouva Eeva Ahtisaari. Kuopiossa on ennestään muun muassa Martti Ahtisaaren nimeä kantava koulu.