Vetoomus Nousiaisten koulujen puolesta

"lapsen puolesta sureva vanhempi"

/ #33 Onko vain Nummi maantieteellisesti hyvä sijainniltaan?

10.12.2012 14:37

Ylläkirjoittanut J. Halonen on oikeassa että Muljan alue on maantieteellisesti lähempänä Nummen koulua kuin Paijulan koulua, Muljan alueelta Nummen koululle on n. 1 km:n matka ja Paijulan koululle n. 3 km:n (jossain kohtaa se maaseutukin muuttuu keskustaajamaksi), pyytäisin kuitenkin J. Halosta myös huomioimaan sen että Muljan alueella asuu ala-asteikäisiä n. 7 kpl, mikä on Paijulan koulun oppilaista n. 0,08 %. Vielä pyytäisin huomioimaan tästä samaisesta asiasta sen miten nykyisellä järjestelyllä toimitaan eli Muljan alueen koululaiset kulkevat Paijulaan omakustanteisesti polkemalla pyörää tai pistämällä jalkaa toisen eteen eli kävellen, tällä asialla ei siis ole kunnan taloudelle mitään merkitystä. On hyvin kummaa että keskitytään tällaisiin vähäpätöisiin yksityiskohtiin (ja viitsitään vielä tuoda julki), joilla ei ole kuitenkaan minkään valtakunnan merkitystä laskettaessa niitä todellisia säästökuluja vaihtoehdoille. Ei ihme että taloudellisten säästöjen laskutoimituksiin ei sitten pystytä. Herää siis kysymys, että onko olemassa vaihtoehtoja jolla voitaisiin muka tässä asiassa vielä säästää?
Ainahan voimme tietenkin kieltää kouluikäisten lasten asumisen maaseudulla, niin ei niistä mitään kustannuksia silloin tule, ja saadaan jokaisen koululaisen hintalappu samansuuruiseksi.

PS. ja vielä mitä tuli siihen toiseen Halosen mainitsemaan alueeseen eli Aseman seutuun, niin karttaa tarkasteltaessa kannattaa huomioida että siinä ennen Aseman seutua on merkitty myös junarata jossa kulkee päivän aikana useita tavarajunia, ei ole alikulkusiltaa eikä kävelyteitä, joten koulumatkakustannuksilta ei kunta taida säästyä tällä toisellakaan vaihtoehdolla näiden kymmenkunnan oppilaan kohdalla.