Helsingin joukkoliikenteen heikentäminen

rv-kuljettaja 2004

/ #92 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pyöräteitä on suunniteltu kohta kolme vuotta

01.02.2013 22:09

#82: Pysäkillä seisoja - Re: Re: Re: Re: Re: Pyöräteitä on suunniteltu kohta kolme vuotta

Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston liikennevalotoimistosta on luvattu, että raitioliikenne saadaan pysähtymättä läpi Mechelininkadun ja Calonuksenkadun liikennevaloista, jos ehdotettu Perhonkadun ja Caloniuksenkadun pysäkkien yhdistäminen toteutetaan. Luotan tässä asiassa liikenteenohjauksen ammattilaisiin.

Helsingin raitioliikenne on länsi-eurooppalaisesta näkökulmasta katsoen hidasta ja kallista, merkittävimpänä syinä tarpeeton liikennevaloissa seisominen, monin paikoin aivan liian lyhyet pysäkinvälit (200-350 metriä) ja vanhentuneet ratatekniikan ratkaisut. Kaikki tämä maksaa selvää rahaa. Ja raha ei tunnetusti kasva puussa.

Jos Helsingissä halutaan vähentää autoilua, on panostettava siihen millä saadaan vaihtoehtoisiin kulkumuotoihin siirtymään ne autoilijat, joiden ei ole esim. työtehtävien tai tavaran kuljettamisen vuoksi välttämätöntä autoilla. Ja tässä ei ratkaise yksittäisen kävelymatkan mahdollinen pidentyminen 150 -> 250 m, vaan aivan muut seikat. Eli joukkoliikenteen tapauksessa matkanteon on oltava helppoa ja mukavaa ja kulkuvälineiden kuljettava aikataulun mukaisesti ja autoon nähden jotenkuten järkevällä matkanopeudella. Ja kävelymatkojen oltava järjellisissä mitoissa, eli ei kilometriluokkaa.