Porvoon keskustan ja jokilaakson tuhoaminen pitää estää

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#1216

Uskomatonta, että tuollainen suunnitelma ja kaavoitus on voinut edetä ! Eikö Porvoo todellakaan käsitä omaa vahvaa identiteettiään ja arvostettua kaupunkikuvaansa ? Ja eikö arkkitehtuuri voi olla jotain aivan muuta ?

Erkki Ottela (Tampere, 31.12.2016)

#1217

Luulisi, että edes Porvoossa päättäjät jo ymmärtäisivät arvostaa miljöötä ja luoda parempaa ympäristöä. Nämä kylät ja kaupungit ovat meidän sukupolvellamme vain lainassa. Älkää pilatko Porvoota!

Reetta Nousiainen (Asikkala, 31.12.2016)

#1228

Säilytettävä esteettinen kulttuurimaisema.Cittarit ovat aina rumia!Ruuhkat lisäätyvät.Peltoja riittää kauppojen rakennukseen.

Hannele Flinck (Porvoo, 01.01.2017)

#1241

porvoossa on ruokakaupoja riittävästi. Emme kuole nälkään, mutta henkisellä puolella on paljon kohennettavaa. Syntyperäisenä porvoolaisena olen nähnyt jo aivan riittämiin tuhoa. Koko näsin aluetta tuhotaan. kuka enää nykyaikana kaipaa betoniolosseja. Tulee mieleen entisen itäbllokin nopeasti ja halvalle tehnyt lähiöt.

eila sarkama-voigt (porvoo, 02.01.2017)

#1251

Riittää, että Porvoon keskusta on jo pilattu yhdellä cittarilla !

Kari Nurmi (Porvoo, 03.01.2017)

#1253

turuntautia Porvoossakin, järki hoi!

Kyösti Helin (Helsinki-Vääksy, 03.01.2017)

#1255

Kaupunginhallitus, apulaiskaupunginjohtaja ja kaavoittaja eivät Uusimaan artikkeleiden mukaan ymmärrä miksi tätä kaavaa niin vastustetaan. Yritän selventää omalta kannaltani:
- Kaavasuunnitelman vastustajat ymmärtävät jokimiljöön arvon porvoolaisten viihtyvyydelle, kaupungin imagolle ja matkailulle.
- Kysymys ei ole julkisivuista tai edes ylisuureksi paisuneesta massoittelusta. Kysymys on tälle paikalle väärän toiminnan sijoittamisesta.
- Tämä paikka halutaan varata jokimiljöön arvoiselle rakentamiselle. Kaupunki kasvaa erityisesti joen länsipuolella. Sen mukana paikalle kyllä löytyy sopivampia ja taloudellisiakin toimintoja; vaikka esimerkiksi länsirannan kasvavan asukasmäärän tarpeisiin uusi uimahalli-kylpylä. Se houkuttelisi myös esim. venäläisiä matkailijoita, jotka taas houkuttelisivat hotellia sen kylkeen ja kohtuullisella elinkeinoasiamiehen aktiivisuudella koko kompleksin operaattori voisi hyvinkin löytyä vaikka ulkomailta muutaman vuoden sisällä.
- Paikkaa ei suinkaan tarvitse heti täyttää rakentamisella. Annetaan kaupungin imagon parantamisessa osaamista näyttäneelle entiselle kaupunginpuutarhuri Mikko Kaunistolle hommaksi suunnitella tontti pikkurahalla viihtyisäksi, kunnes sille löytyy sille sopiva toteuttaja. Taidetehtaan taloutta ei market kuitenkaan auta.
- Näin oleellisen paikan kaavasuunnittelun tulee ulottua vuosikymmeniksi eteenpäin. Esitetty market-kompleksi veisi ihannepaikan siihen paremmin sopivilta toiminnoilta ja tämän jokirannan viihtyvyydeltä 70 - 100 vuodeksi; aivan kuten Keskon kolmisen kymmentä vuotta sitten rakentama ja kaupunkisuunnittelijoiden hyväksymä Citymarket jököttää Porvoon sisääntuloportilla Rihkamatoria vastapäätä vielä ainakin 50 vuotta.
- Kaupunkisuunnittelun aikaperspektiivissä Porvoo vain aivan äsken, uuden sillan valmistuttua pääsi työmatkaruuhkistaan. Nytkö ne taas pitäisi ehdoin tahdoin palauttaa.. Kyseisellä paikalla suurmarket keräisi autoilevia ruokakauppa-asiakkaita paitsi joen länsipuolelta yhtälailla myös keskustasta ja laajemmaltikin joen itäpuolelta. Sehän luonnollisesti on Keskon tavoitekin. Aivan sama mitä liikennesimulaatioita ja tievaihtoehtoja selvitetään. Jokainen autoilija osaa sen nähdä ilmankin. Jollei ole autoilija, voi muuten käydä katsomassa Tarmolan päivittäistavarakaupan alueella, millainen määrä autoja siellä pyörii neljän maissa tai lauantai-iltapäivisin.
- Hyvä paikka Keskolle olisi nykyisen Näsin S-marketin pääovea vastapäätä heti marketille ajotien (Voittajantien) toisella puolen olevalla alueella eli Voittajantien eteläpuolella / Gammelbackan puolella (ei ns. Hellbergin tontilla). Se asettaisi suuret kauppaketjut samanarvoiseen asemaan sijainniltaan ja kilpailemaan palveluillaan ja hinnoillaan eikä jollain poliitikkojen antamalla sijaintietuudella. Se jakaisi asiakaskunnan ja sen mukaisen liikenteen näille sijainneille luonnolliseen länsipuoliseen ja keskustan kaupoille sekä Tarmolalle itäpuoliseen.
Porvoon kaavoittaja perustelee, ettei tämä käy, koska n.s. keskusta-alueen raja, jolle suuren kaupan yksikköä voidaan sijoittaa, kulkee juuri tämän Voittajantien keskellä tässä kohdin. Hmm.. Kyseinen raja on kuitenkin piirretty Porvoon kaavoittajan toimesta ja tietty ely-keskuksen hyväksymänä yli kymmenen vuotta sitten yleiskaavaan. Aivan samalla tavalla se voidaan piirtää ja hyväksyttää uudelleen vaikka sata metriä kauemmaksi etelään ja alueelle jäisi tilaa vaikka kolmannellekin yksikölle. Se tuskin ottaisi kauempaa aikaa kuin nyt tekeillä olevan kaavan hyväksyttäminen valituskierroksineen. Vaikea ymmärtää niin K- ja S-liikkeitä kuin poliitikkojakin, ellei näin tasaveroinen ja Porvoon muidenkin kuin kaupan ja urakoitsijoiden yksipuolisten etujen mukainen sijoittelu kelpaa.

Arto Niemelä (Porvoo, 03.01.2017)

#1271

Tulevaisuuden mahdollisten tarpeiden vuoksi ei K-Citymarketia Länsirantaan! K-Citymarket on jo keskustassa. Sille laajennusoikeutta ja toimiva parkkipaikkaratkaisu elävöittämään keskustaa. Kauppahalli Matkahuollon paikalle! Päättäjille vastuullisuutta, asukkaiden mielipiteitä tulee kuunnella.

Ilkka Vanha-Majamaa (Porvoo, 05.01.2017)

#1277

sosionomi

Katriina Koskio (Porvoo, 05.01.2017)

#1290

sähköasentaja

Esa Törmänen (Porvoo, 07.01.2017)

#1308

Joen länsirannalle ko. alueelle sopisi ennemminkin picnic-alue – johon voisi istahtaa ihailemaan maisemia, joita vielä toistaiseksi kehtaa ihailla. Se voisi olla myös erilaisten (taide-, puistojumppa-) tapahtumien puistona. Jos ko. kauppayhtymä tähän markkinapaikan itselleen haluaa, niin ehkä pieni tee-/kahvikioski puistoalueen äärimmäiseen nurkkaan lisäpalvelukseksi. Mielestäni, ko. kauppayhtymä ja Porvoon kaupungin päättäjät tekevät vain hallaa itselleen, jos ‘kansallismaisemaa’ pilaavat.

E. Hietanen (Sipoo, 09.01.2017)

#1313

CityMarkettia ei tarvita eikä haluta Taidetehtaan vireen eikä Länsipuolelle ollenkaan.

Nina Tigerstedt (Borgå, 09.01.2017)

#1322

Teatteria jokirantaan EI ostoskeskusta

Christina Larinmäki (Porvoo, 10.01.2017)

#1331

Småskalig (trä)bebyggelse i centrum. Utarbeta en ny alternativ plan för Västra åstranden. Busslinjerna går via centrum men busstationen flyttas.!

Kristina Slotte, teol.mag. (Borgå, 10.01.2017)

#1332

Stadens plan för Västra åstranden bygger på föråldrad planeringsfilosofi. Småskaligheten håller på att ändra detaljhandeln

Åtminstone borde beslutsfattare och stadsbor informeras om hur det nuvarande centrum skulle kunna utvecklas som alternativ till stadens plan för Västra åstranden.

Per-Håkan Slotte, arkitekt (Borgå, 10.01.2017)

#1334

Jokiranta ei ole oikea paikka hypermarketille. Taidetehtaan uusi osakaan ei jokimaisemaa kaunista.

Riikka Ger (Porvoo, 10.01.2017)

#1338

företagare

Ray Johansson (Borgå, 10.01.2017)

#1351

Gamla kulturlandskap bör bevaras!

Marja-Leena Lehikoinen (Vanda, 11.01.2017)

#1360

Liikenne puuroutuu ja asiointi länsirannalla hankaloituu kaavan johdosta. Infra olisi ensin laitettava kuntoon.

Tuomo Väliheikki (Porvoo, 11.01.2017)

#1367

Eikö Suomessa olla jo pilattu tarpeeksi kulttuurimiljöötä?!

Johanna Schauman (Helsinki/Luxembourg, 11.01.2017)

#1372

Vad har vi att visa till nästa generationer om man förstör nu denna så unika miljö?? Efter den blivit förstört det finns ingen chans att få den tillbaka autentiskt. Den härskande giriga attityden att ta ”nytta” av allt, - gör er blinda inför de riktiga, hållbara värden. Denna är inte bara en sak som Borgå har rätt att bestämma, för just denna miljö - genom sin historia och skärskildhet - hör intimt till hela Finland, dess historia, kultur, konst och vår identitet. I världen där krig och stora pengar destruerar hela tiden även historiska städer och ställen, blir denna enastående miljö hela tiden ännu mera värdefull, - de som låter den destrueras på något sätt skall ses som kortsynta och dumma, några att vara riktigt skämda och besvikna över.

Marita Henriksson (Ilmajoki, 12.01.2017)

#1381

Surullista että tuollaista voidaan edes esittää!

Tuulikki Närhinsalo (Helsinki, 12.01.2017)

#1383

Porvoon jokimiljöön arvo kunniaan! Lähi- ja luomuruokaa myyvät pienet kivijalkakaupat olisivat pikkukaupungin parasta antia. Peltoja riittää Porvoon ympäristössä moisen bunkkerijätin rakentamiseen.

Ritva Liljankoski (Porvoo, 12.01.2017)

#1394

Yhtä hullua olisi sijoittaa iso hypermarket Helsingin paraatipaikalle Eiraan tai Kaivopuistoon.

Birgitta Berg-Andersson (Borgå, 13.01.2017)

#1396

hypermarketit eivät kuulu turistinähtävyyksiin, älkää please rakentako!

Raili Heikkinen (Helsinki, 13.01.2017)

#1398

Käsittämätöntä. Järjetöntä. Heti loppu tällaiselle typeryydelle.

Sisko Valaja (Rovaniemi, 14.01.2017)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…