Pelastakaa Pirkkolan metsä

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#203

Pelastetaan pörriäiset suojelemalla Keskuspuisto. Jokainen puu Keskuspuistossa on tärkeä ihmisille ja eläimille. Hallille täytyy löytyä paikka jossa luontoa ei tarvitse tuhota. Keskupuisto tuottaa happea jota me kaikki kaupunkilaiset hengitämme.

Mervi Alalantela (Helsinki, 04.06.2020)

#204

Keskuspuiston palastelu riittää. Keskuspuisto on arvokas ja halli ja parkkipaikat kuuluvat muualle.

Pirjo Tamminiemi (helsinki, 04.06.2020)

#205

Me kaikki haluamme Keskuspuiston metsien säilyvän JA urheiluhallin. Molemmat on mahdollista saada urheiluhallin paikkaa harkitsemalla. Kukaan ei vastusta hallihanketta, mutta moni meistä kaupunkilaisista vastustaa suurkaupunkialueemme tärkeimmän ulkoilu-, kuntoilu- ja virkistysalueena käytettävän vanhan metsän muuttamista pelkiksi puiksi. Keskuspuistossa voi olla rakennuksia, mutta Keskuspuisto lakkaa olemasta ilman katkeamattomana jatkuvaa metsää. Metsää ollaan kaventamassa eikä se sen kapeimmassa kohdassa ole mahdollista ilman, että metsäluonto kärsii peruuttamattomasti. Pyydän, malttakaa harkita asiaa. Hallille korvamerkitty raha ei katoa, ja me kaupunkilaiset olemme valmiita taistelemaan myös sen uudelleen saamiseksi, jotta saamme SEKÄ hallin ETTÄ meille rakkaan koskemattoman vanhan metsän.

Olisin kertonut heti hankkeen alussa näkemykseni hankkeen väärästä sijainnista, jos asiasta olisi saatu oikeellista tietoa alueen asukkaille. Kukaan ei halua ilkeyttään viivästyttää hanketta nyt. Ääntämme ei ole kuultu aiemmin näin suurella joukolla, koska tiedotus helsinkiläisille on ollut vakavasti puutteellista. Lisäksi on ollut jopa päättäjillä käsitys, että hanke peittää alleen lähinnä muutaman puoliturhan reunapuun metsästä parkkialueen laidalta, kun tosiasiassa pala kauneinta ulkoilijoiden ja erilaisten lajiharrastajien (mm. suunnistajien)
ja ryhmien (koululaisten, harrastusryhmien) aktiivikäytössä olevaa luontoa kallioineen ollaan lanaamassa hallin alle.

Ei ole liian myöhäistä pysäyttää päätös, joka on perustunut vajavaisiin tietoihin. Muutetaan suunnitelmaa hieman ja rakennetaan halli Pirkkolaan paikalle, jossa ei ole metsää. Aluetta on kehitettävä enemmän ihmisten, ei autojen käyttöön, olemmehan saamassa sinne entistä paremmat julkiset kulkuyhteydet aivan lähivuosina. Parkkipaikkaa voi jälkikäteen lisätä (ja ajan kanssa sijaintia miettiä), jos näyttää siltä, että nykyinen tila ei riitä parkkialueen jäädessä osittain uuden hallin alle. Mutta Keskuspuiston lisääminen ei onnistu samalla tavalla.

Metsän merkitys alati kasvavalla pääkaupunkiseudulla ei ole vähenemässä, vaan päinvastoin. Tarvitsemme kipeästi hallien lisäksi metsäistä ulkoilutilaa, joka on jo nyt korona-aikaan ollut paikoitellen (juuri Pirkkolassa ja lähialueilla) niin kovassa käytössä, että ihmiset ovat kulkeneet jonoissa terveytensä uhalla, että pääsisivät metsään. Metsän stressiä laskeva vaikutus on tarjolla kaikille, toisin kuin liikuntahallin palvelut, niin tärkeitä kuin ne ovatkin. Ei laiteta näitä vastakkain, kun tarvetta ei ole.

Kiitos.

Pipsa Ranta (Helsinki, 04.06.2020)

#211

Näyttäkää että välitätte luontoarvoista

Anni Liimatta (Helsinki, 04.06.2020)

#222

-

Riitta Forsman (Helsinki, 04.06.2020)

#234

Hei,
Uskon, että minitoimihallille on tarvetta, mutta vähintäänkin yhtä paljon on tarvetta lähimetsälle näille urheilijoille liikkumiseen, ulkoiluun ja kuntoiluun. Toivon, että hallin sijaintia harkitaan tarkasti ja kaupunkilaisia kuunnellen. Usein heiltä löytyy viisaus.
Yt. Katri Tapanila

Katri Tapanila (Helsinki, 04.06.2020)

#235

Vielä voi muuttaa kurssi.

Markku Virkkala (Vantaa, 04.06.2020)

#236

Puistojen käyttö on jatkuvassa kasvussa, ja nyt on pinnalla myös eri lajien kuten maastopyöräilyn elintila ja sopiminen keskuspuistoon. Keskustelu johtuu siitä, että kävijöitä on liikaa puiston kokoon nähden.

Tässä tilanteessa viimeinen asia mitä pitäisi tehdä on leikata puistosta lisää tilaa. Varsinkaan parkkipaikoille!

Kivenheiton päässä Pitäjänmäessä on runsaasti tyhjää tilaa urheiluhalleille.

Otto Miettinen (Helsinki, 04.06.2020)

#239

Jättäkää Keskuspuisto rauhaan !! Ei ole mitään järkevää syytä tuhota aluetta yltiöpäisellä rakentamisella.

Juha Silander (Espoo , 04.06.2020)

#260

Huonot päätökset kannattaa muuttaa. Tuhotun kallion ja kaadetun satavuotiaan metsän ennallistaminen on sen sijaan mahdotonta. Halli pitäisi rakentaa paikkaan, joka on helposti saavutettavissa julkisella liikenteellä. Pirkkolantien varressa on iso asvalttikentta, jota ei käytetä mihinkään. ja lähelle on tulossa Raide Jokerin pysäkki.

Viveka Backströöm (Helsinki, 04.06.2020)

#267

Hei! Olen ehdottomasti sitä mieltä että liikuntapaikkojen määrää tulee lisätä mutta nyt oikeasti herätys!! Tämä on ainutlaatuinen alue, jota ei tule enää yhtään kaventaa. Tätä aluetta on hämmästelty ja ihasteltu ulkomaita myöten. Pirkkolassa on iso parkkipaikka ihan Pirkkolantien vieressä, joka on tyhjillään lähes kokoajan. Tämä olisi liikuntahallin kannalta myös fiksumpi lokaatio kun ajatellaan joukkoliikennettä (raidejokeri, bussit). Toivon että nyt oikeasti harkitsette uudelleen tätä.

Aleksi Saarela (Helsinki, 04.06.2020)

#270

Kaupunkimetsien käyttöpaine on jo nyt todella kova, ja keskuspuiston metsän hakkaaminen sen kapeimmalta kohdalta ei edesauta asiaa. Paikalla johon hallia ja parkkipaikkaa on suunniteltu on tärkeää virkistys- sekä luontoarvoa, ja se edistää kaupunkilaisten maksuttomia liikuntamahdollisuuksia sekä hyvinvointia. Lähistöllä on lisäksi runsaasti kaupungin hallinnassa olevaa maa-aluetta, joka sopisi hallin sijoituspaikaksi kenties jopa paremmin (julkiset kulkuyhteydet jne.) Siirtämällä hallin paikka voidaan saada molemmat: Hyvin toimiva urheiluhalli sekä tärkeä virkistysmetsä, joka lisäksi auttaa ylläpitämään biodiversiteettiä keskuspuistossa.

Eliel Kilkki (Helsinki, 04.06.2020)

#275

Eiköhän stadin metsien nakertaminen jo riitä.

Susanna Turtiainen (Helsinki , 04.06.2020)

#284

Sisä- ja ulkoliikuntaa ei tarvitse asettaa vastakkain, rakennusalueiksi on jo tarjottu parempia vaihtoehtoja. Jos tämä alue nyt tuhotaan, haitta on korvaamaton!

Selina Keränen (Helsinki, 04.06.2020)

#288

Allekirjoittaneiden tekstiin ei ole lisättävää. Kehoitan myös omalta osaltani päätöksentekijöitä miettimään vaihtoehtoja, joita varmasti löytyy.

Tuula Ahokas (Helsinki, 04.06.2020)

#298

Jotain tosiaan on menyt pieleen, jos Helsingissä pitää päästä autolla keskelle metsää harrastamaan sisäliikuntaa.

Jonni Lappi (Helsinki, 04.06.2020)

#301

Keskuspuistoa ei saa nakertaa yhtään enempää. Kaikki metsä- ja viheralueet, jotka uhrataan rakentamiselle on menetetty lopullisesti. Uutta metsää ei tule Helsinkiin mistään.

Jukka Kuhalainen (Helsinki , 04.06.2020)

#302

Lähimetsä on merkittävä hyvinvoinnin kannalta. Etelä-Suomessa säilytyttävä nykyiset metsäalueet. Päättäjänä voit valita!

Ulla Jalkanen (Kotka, 04.06.2020)

#309

Lähimetsät ovat päivä päivältä tärkeämpiä. Metsän menetys on lopullinen. Säästetyn metsän voi kaataa vaikka 50 vuoden päästä. Jos silloin joku vielä haluaa.

Timo Jalkanen (Kotka, 04.06.2020)

#312

Keskuspuisto pitää jättää rauhaan!

Riitta Palmén (Helsinki, 04.06.2020)

#318

Keskuspuisto on Helsingin aarre! Lopettakaa sen nakertaminen!

Leena Palonen (Helsinki, 04.06.2020)

#323

Harvinaisen huono päätös nakertaa upeaa keskuspuistoa sen sijaan että halli voitaisiin rakentaa toiseen paikkaan. Keskuspuisto on hienoimpia kokonaisuuksia Helsingissä, olen siellä vieraillut usein.

Anssi Junnila (Turku, 04.06.2020)

#346

Millainen Suomi haluatte jättää seuraavalle sukupolvelle?

Tamara Tuuminen (Helsinki, 04.06.2020)

#356

Pistäkää parkkipaikat hallin alle.

Joel Kauppinen (Äkäslompolo, 04.06.2020)

#364

On täysin vastuutonta katkaista ekologinen käytävä, kun hallin saisi parempien liikenneyhteyksien päähän Raide-Jokerin varteen Pirkkolantien tyhjälle kentälle. Hävetkää!

Michael Perukangas (Porvoo, 04.06.2020)

#374

Monitoimihallille on tarve, mutta se tulee sijoittaa tuhoamatta upeita ulkoliikuntamahdollisuuksia luonnossa.

Toni Heino (Espoo, 04.06.2020)

#380

Kalliot ovat tuhoutuva luonnonvara, ne tulee säästää! Keskuspuisto on pieni kokonaisuus mitä ei saa enää silpoa!

Sirpa-Liisa Kuittinen (Helsinki, 04.06.2020)

#387

Elämme vuotta jolloin monimuotoisuuskato piti vihdoin saada pysäytettyä ja koronakriisi ajoi meitä ulkoilemaan vähäisille ulkoilualueillemme tungokseen asti.
Tämä on jo toinen yritys pysäyttää lajikato, emmekä tule saavuttamaan sitä koskaan, jos jatkamme luontomme hävittämistä pala palalta. Myös päättäjien pitäisi tämä ymmärtää. Suomella on vastuu EU - direktiivillä suojellun uhanalaisen luontotyypin boreaalisen luonnonmetsän suojelusta, jota myös nyt uhattuna oleva Pirkkolan metsikkö edustaa. Luonnonmetsää tai sen kaltaista metsää meillä on jäljellä enää 1%, ja Etelä-Suomessa siitäkin vain murto-osa. (Forest Europe, 2015). Luonnononimuotoisuuden säilyttäminen pitää vihdoin ottaa huomioon kaikessa päätöksen teossa. Tällaisilla poikkeusluvilla Helsingin päättäjät hävittävät monimuotoisuutta peruuttamattomasti ja pilaavat samalla Suomen mainetta kestävästä tulevaisuudesta vastuuta kantavana valtiona.

Raija Marja-aho (Espoo, 04.06.2020)

#397

Säästäkää Pirkkolan metsää ja kallioita. Keskuspuisto on monelle henkireikä ja nyt juuri coronaviiruksen aikana tarvitsemme luonto.

Monica Hanstén (Helsinki, 04.06.2020)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…