VETOOMUS ÄETSÄN KOULUN SÄILYMISESTÄ

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#205

Älkää nyt hyvät ihmiset näitä kouluja sulkeko. Pienet kylät kuolee tämmösten päätöksien takia, antakaa olla jo ja keskittykää johonkin hyödylliseen välillä.

Netta Koskinen (Sastamala, 11.11.2020)

#231

Muistaakseni äänestin aikoinani Sastamalan kuntayhtymää. Tänä päivänä tekisin täysin toisin, koska läntistä puolta moukaroidaan koko ajan. Antaisitte jo olla. Ei täältä pidä kaikkea viedä, tämä on aivan yhtä arvokas paikka kuin ydin Vammala. Joo tiedetään, säästöjä pitää saada ja muuallakin moukari heiluu, mutta väitän ettei niin tiuhaan kuin tällä alueella. Ja lapset!!!! He ovat meidän tulevaisuus, heiltä ei pidä ottaa pois eikä heitä saa pitää säästöjen uhreina.

Paula Inkinen (Sastamala, 11.11.2020)

#235

Paluumuuttoa ns. kotikonnuille harkitsevana entisenä Äetsän koululaisena, on ollut surullista seurata miten Sastamalassa keskitetään palveluja. Ymmärretävää palveluiden keskittäminen toki on, mutta jokin raja tähänkin olisi hyvä vetää.
Olisi syytä pitää mielessä, että osaa elinvoimaisessa ja paluumuuttajia houkuttelevassa kaupungissa näyttelee myös sen haja-asutusalueet ja niiden tärkeimpien palveluiden säilyttäminen. Koulut ovat näistä ehkäpä jopa tärkeimpiä. Lapsiperheen tai perheen perustamista harkitsevan mahdollisen paluumuuttajan silmiin koulujen lopettaminen ja keskittäminen on tietynlainen punainen vaate. Merkki siitä, että kaupunki on hiljalleen hiipumassa ja palvelujen saanti läheltä myös tulevaisuudessa on epäselvää.

Kun perheen pysyvämpää kotia etsivä harkitsee eri paikkakuntien ja kaupunkien välillä, ei koulujen ja palveluiden helppoa saatavuutta voi väheksyä. Jokainen paluumuuttaja, joka pyörtää päätöksensä muutosta takaisin lapsuutensa kotikunnalle, on myös samalla menetetty paikallisten yritysten palveluiden kuluttaja ja veronmaksaja. Syntyvä kierre voi olla hyvin petollinen ja käydä pitkällä tähtäimellä kalliiksi, vaikka hetkellisesti syntyvää säästöä olisikin saatavilla.

Konsta Katajisto (Tampere, 12.11.2020)

#256

Mikäli halutaan pitää kunta elinvoimaisena niin palveluita pitää olla joka puolella. Ei pelkästään vain Rautaveden ja Liekoveden välisellä kannaksella. Päättäjien tahtotila ja päätökset ovat ristiriidassa keskenään. Syrjäkylät näivettyvät entisestään. Samalla kun veroprosenttia ollaan nostamassa ollaan karsimassa palveluista jotka ovat edellytyksenä sille, että esimerkiksi lapsiperheet haluavat muuttaa ja asua syrjäkylillä. Kuka takaa sen ja uskaltaa näyttää realistiset, kaikki huomioon ottavat laskelmat siitä, että kouluja lopettamalla syntyy todellisia säästöjä jotka vähentävät veronkorotuksien tarvetta. Sen voi taata, että muuttotappiolukemat kasvavat Sastamalassa tämän suuntaisilla toimenpiteillä ja verotulojen vähentyminen lisää entisestään korkean veroprosentin korotuspainetta.

Antti Laaksonen (Rauma ennen Kiikka ja kohta Sastamala, 12.11.2020)

#257

Ilman muuta koulu täytyy säilyttää.
Miksi kuljettaa Keikyäläisiä nuoria, päivästä menee iso aika pelkkään kuljetukseen, ei jää aikaa omille harrastuksille illalla, läksyjen jälkeen.
Nyt järki käteen.

Sirpa Kivioja (Sastamala, 12.11.2020)

#308

Kyläkoulujen lakkauttaminen on omiaan alueen julkisten palvelujen rappeutumiselle ja kylien autioitumiselle.

Sasu Ilén (Jyväskylä, 12.11.2020)

#312

Itse olen opiskellut kyseisessä koulussa ja olisi mukava nähdä se tulevaisuudessakin. Ihanat opettajat menettäisivät työnsä olla opettajana siinä vasta oli paras yläaste mitä kävin yläaste aikana älkää purkako miettikää kuinka moni opettaja opettaja menettäisi työpaikkansa Terveisin viljami heinonen 21 vuotias

Viljami Heinonen (Sastamala, 13.11.2020)

#364

Pienissä kouluissa on voimaa ja tulevaisuus- ihmisen kokoinen koulu pienille ihmisille!❤️

Salla Hallikainen (Vantaa, 16.11.2020)

#378

Rakas koulu

Paavo Pärkö (Luvia, 19.11.2020)

#384

Kannustaisin rohkeasti ajattelemaan erilaisella näkökannalla, pitää panostaa siihen että palvelut säilyvät, jotta saadaan houkuteltua uusia asukkaita. ”Pitää laittaa rahaa, jotta voi saada rahaa”. Ei lakkauttamalla säästetä. Kylät autioituu, kiinteistöt jää tyhjilleen, kulut pyörii silti. Ei kovin houkuttelevaa muuttajille?! Tehkää Sastamalaan houkutteleva varhaiskasvatus ja kouluverkko, Äetsän koulu mukaanlukien, sellainen jota kehtaa mainostaa maailmalla. Säilyttämällä Äetsän koulu, pystytään tarjoamaan oppilaille yhteisöllisyyttä ja läsnäoloa ihan eri tavalla kuin isoissa kaupunkikouluissa. Tämä osaltaan jo auttaa ehkäisemään syrjäytymistä ja helpottaa onnistunutta siirtymistä yläkoulusta jatko-opintoihin.

Heli Mustakallio-Huju (Sastamala, 20.11.2020)

#394

Säilytettävä!!

Markku Sundell (sastamala, 21.11.2020)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…