Joensuu, Rantakylä; Puronsuun lähimetsä suojeltava rakentamiselta ja säilytettävä luonnontilaisena.

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#3

Ei missään nimessä tuota aluetta tukkoon ihmisasutuksella tai tuhoamalla muokkaamalla. Tuhoaa koko rannan, eli nykyisen virkistyalueen joka on hyvin monimuotoinen eläimistöltää.

Pasi Tikka (Joensuu, 27.02.2021)

#6

Säästäkää Rantsikan ainoa "villi rantametsä".

Kiti Turunen (Joensuu, 27.02.2021)

#51

Meidän koira rakastaa Koirien Ulkoiluttamisalue - metsää ja olisi kamalaa jos se katoaisi rakennusten alta.

Saija Koukkunen (Joensuu, 28.02.2021)

#72

Eikö Joensuussa ole jo tarpeeksi tuhottu metsi-?

Anneli Tiilikainen (Joensuu, 28.02.2021)

#73

Tehkää hyvä päätös ja suojelkaa alue. Kyllä niitä taloja muallekin mahatuu.

Sirpa Luntinen (Turku, 28.02.2021)

#77

Kaupunkialueella tarvitaan metsäisiä alueita joissa voi hengittää. Varsinkin rantakylässä veikkaan, että aika harvalla on mahdollisuutta ajaa autolla kaupungin ulkopuolelle päästäkseen edes hetkeksi metsän siimekseen. Puronsuunkadun päässä oleva metsäalue on alueen koiranulkoiluttajille ja muillekin liikkujille erittäin tärkeä ja mieluinen alue. Se on ympäri vuoden runsaassa käytössä, joka näkyy polkuina ja myös satunnaisina kohtaamisina metsässä. Alue on suorastaan satumainen kaavamaisessa kaupunkiympäristössä villeydessään.

Kaupunkiin rakennetaan tällä hetkellä useita kerrostaloalueita. En näe mitään järkeä kaavoittaa jälleen yhtä tärkeää puistoaluetta kerrostaloille.
Lyhyesti kommenttini kaavoitukseen: vastustan, ja tulen vastustamaan loppuun saakka. Jos naapuriin tulee kerrostaloja, muutan muualle. Alun perin muutimme alueelle juurikin koska tässä oli ympärillä sympaattista metsikköä. Nyt osa metsiköstä (pataluodon S-marketin ympäristö) on jo raivattu kerrostalorakentamiselle, ja lisää on luvassa. Jos haluan asua betonitornien keskellä näkemättä yhtään puuta, muuttaisin suoraan keskustaan. Omakotitaloasujana arvostaisin kuitenkin luonnon läheisyyttä, enkä voi ymmärtää kaupungin vimmaa tuhota kaupungin metsäalueita kerrostalorakentamisen tieltä, aivan kuin tilaa ei olisi missään muualla.

Pettyneet terveiset Koskelonkadulta. Tiina Geijer.

Tiina Geijer (Joensuu, 28.02.2021)

#82

Lapsuuden ja nuoruuden ympäristö, joka vielä on säilynyt rakentamiselta, toivon sen säilyvän vastakin. Omien lasten kanssa käynyt Pataluodon rannassa ja metsässä, kun Joensuussa olemme käyneet. Luonto on tärkeä osa elinympäristöä myös taajamassa.

Heidi Virtanen (Orimattila , 28.02.2021)

#87

Monimuotoisia luonnontilaisia alueita Joensuussa on ihan liian harvakseltaan. Näinä aikoina, kun on herätty ajattelemaan luonnon monimuotoisuuden tärkeyttä, olisi edistyksellistä suojella tällaisia akuista niiden tuhoamisen sijaan.

Miia Jääskeläinen (Joensuu, 28.02.2021)

#99

Hienoa työtä!

Heidi Jääskeläinen (Rantasalmi, 28.02.2021)

#100

Säästää nyt ihmeessä kaikki pienetkin puistikot alueella jossa viihtyisyys ja virkistys on ihmisille tärkeää, kiitos!

Ulla Lehmusoksa (Joensuu, 28.02.2021)

#102

Rantakylän luontohelmeä ei saa tuhota rakentamisella! Lapsesta asti on ollut seikkailumetsä ja leikkipaikka, viimeksi oman lapsen päiväkodin lähimetsä. Myymättömiä omistusasuntoja on nytkin ihan riittävästi!

Marjo-Riitta Kallio (Joensuu , 28.02.2021)

#118

Muutimme vuosi sitten alueelle ja löysimme ihanan keitaan joenrannalta. Älkää tuhotko virkistysaluetta! Tavallisella ihmisellä pitää olla oikeus käyskennellä lähimetsässä ja nauttia joen tuomasta virkistyksestä!

Kristiina Isaksson (Joensuu, 01.03.2021)

#124

Hei!

Lähimetsät ja kaupunkiluonto ovat tärkeitä kaupunkilaisten viihtyvyyden kannalta. Puronsuun lähimetsästä tekee erityisen hienon sen pienipiirteinen vaihtelevuus, haapajoukkiot, vanhat lehtipuut, luonnontilaistuvat pihapiirit ja vapaa pääsy joen rantaan. Olisi todella sääli jos tuon tilalle tulisi kerrostalo tylsine nurmikoineen ja parkkipaikkoineen.

Aslak Eronen (Joensuu, 01.03.2021)

#127

Alue on säilytettävä luonnontilaisena. Erityisesti Puronsuunkadun päässä olevaalla luontoalueella liikkuu paljon niin ulkoilijoita kuin koiranulkoiluttajia.

Jonna Tuovinen (Joensuu, 01.03.2021)

#132

Ihmisille on jätettävä virkistyspaikkoja!

Tuula Manninen (Onttola, 01.03.2021)

#135

Tämä alue on tärkeä virkistyspaikka alueen asukkaille ja erityisesti koirien omistajille koirien ulkoilutusalueena, josta löytyy mahdollisuus koirien uittamiseen kesäisin. Luontoarvot ovat ihmisille tärkeitä ja jos ne hävitetään myös alueen vetovoimaisuus häviää.

Janna Saarenpää (Alaveteli, 01.03.2021)

#139

Käytän aluetta päivittäin. Lyhyt matka lapsen kanssa luontoon pikku retkelle. Polut ovat aivan omaa luokkaansa kesällä kun kasvusto ympärillä tekee tunteen kuin luonnon tunnelissa kulkisi. Myös koira on Ihana ja helppo käyttää siellä kävelyllä.

Pauliina Luukinen (Joensuu, 01.03.2021)

#148

Metsä on kaupungin keuhkot!

Satu Saarelainen (Lontoo, 02.03.2021)

#149

Käykääpä alueella kävelemässä keväällä ja kesällä, miten runsas ja rehevä lehtotyyppinen luonto ja iintujen pesimäpaikka. Myös vesilinnustoa paljon. Lehtomaista luontoa ei ole kuin hyppysellinen tässäkään kylässä ja sekin pilataan nyt. Kerrostaloja on tarpeeksi Rantakylässä ja muutenkin ja kutistuva väestö muutamien kymmenien vuosien päästä täällä itärajalla. Sitä paitsi veden alle jäävät sitten jo muutenkin kun joen pinta nousee. Liian kalliita asuntoja keskituloisillekin, pieniä koirankoppeja vaan rikkaille sijoittajillle. Annetaan olla kaupungissakin vähän luontoa. Esim. Kuhasalo jo kovaa vauhtia pilaamassa. Eikö tällaisina aikoina kun lähes joka puolella maapallolla on luonto katastrofin partaalla, pitäisi olla trendi toiseen suuntaan? Purkakaa vanhoja röttelöitä kerrostaloja ym. ja rakentakaa valmiille tonteille. Rakennetut, keinotekoiset ja loppujen lopuksi sitten hoitamatta jäävät puistot eivät sitäpaitsi ole sama kuin luonnontilaiset, epäviihtyisiä!

Sari Voutilainen (Joensuu, 02.03.2021)

#157

Ainut paikka missä voi päivittäin pitää koiraa vapaana, pienelle koiralle kun matka lähimpään koirapuistoon on pitkä. Kesäisin koira pääsee vilvoittelemaan joessa.
Paljon koiranulkoiluttajia käy, lumettomina aikoina näkyy autoillakin tulijoita monta kertaa viikossa. Olisi sääli menettää näin kaunis ulkoilumetsä.

Essi Turtia (Joensuu, 02.03.2021)

#169

Tuo on ainut yhteinen ranta rantakylässä, ennen oli kesäisin uimakouluja sun muita. Sielä opin itsekkin uimaan. Vaikuttaa ihan kaupungin tahalliselta rannan ränsistyttämiseltä, kun ei ole millään lailla moneen vuoteen sitä käyty kunnostamassa tai siivoamassa.
Saadaan rikkaille rantaa myytyä ja normi rantakyläläisiltä viimeinenkin ranta pois. Kyllä sen saisi kunnostettua niinkuin muutkin rannat jos vain halua olisi. Vai eikö asu riittävän varakasta porukkaa tai kaupungin päättäjiä lähellä että olisi kiinnostusta!

Janne Laakkonen (Joensuu, 02.03.2021)

#171

Luontoa on säästettävä, eikä turmella sitä.

Helena Varis (Joensui, 02.03.2021)

#174

Ei turmella vapaa ajan luonnontilassa olevaa aluetta. Etsikää alueita muualta. Joensuussa on jo riittävästi myymättömiä uusia asuntoja,ottakaapa päättäjät järki käteen, ettei turmella kaikkea hyvää.

Keijo Varis (Joensuu, 02.03.2021)

#187

Jatkuva kaupunkiluonnon karsiminen ja luonnontilaisten metsikköjen hävittäminen ei heikennä pelkästään luonnonmonimuotoisuutta, jota on jo itsessään vaalittava, vaan myös kaupungin asukkaiden hyvinvointia.

Senni Kokkonen (Joensuu, 02.03.2021)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…