Säilytetään Vasaramäen yhtenäiskoulu

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#415

Olen entinen vasaramäkeläinen.Kyllä lähikoulu kuuluu sinne.Kuitenkin peeheellisten suosima asuinalue.

Reetta Reetta Mäkinen (Turku, 01.10.2021)

#427

Huhkola on ollut ihanan rauhallinen asuntoalue, jossa asukkaat ovat viihtyneet kymmeniä vuosia. Jos Poropuistoon rakennetaan koulu, rauha on mennyttä. Liikenne- ja erityisesti meluhaitat lisääntyvät ja varmasti myös monenlainen ilkivalta.

Sinikka Svärd (Turku, 02.10.2021)

#439

Myös meille muuton kannalta oleellista oli, että koulut ja päiväkodit ovat välittömässä läheisyydessä. Ehdottomasti vastustamme asiaa.

Rasmus Pedassaar (Turku, 02.10.2021)

#459

Toivoisin Vasaramäen uuden yläkoulun rakentamista lähemmäs Kupittaata, jossa erinomaiset liikuntamahdollisuudet (liikuntalinja!, Huhkolassa ei olisi koulun rakentamisen jälkeen edes jalkapallokenttää enää) ja jonne kaikkien on mahdollista helposti liikkua esim. julkisella liikenteellä eripuolilta Turkua.

Reetta Laiho (Turku, 02.10.2021)

#464

Kauppias Hammarin Kadun värjättyyn asfalttiin ja kivetyksiin, (joita varmasti joudutaan jatkuvasti korjailemaan kun eivät kestä) päätetyt rahat olisi jo ehdottomasti pitänyt käyttää uuden koulun rakentamiseen.

Toni Kankare (Turku, 02.10.2021)

#476

Uusi koulurakennus vanhan tilalle!

Marja Ukkonen (Turku, 02.10.2021)

#518

Koulu ei sovi Huhkolan kylkeen ahtaalle risteävälle alueelle.
Yläkoulun paikka olisi paremminkin vaikka Itäharjulla liikuntapalveluiden läheisyydessä, joita myös muut kuin liikuntalinjalaiset käyttävät.

Tiina Lahtela (Turku, 02.10.2021)

#524

Koulun rakentaminen toivotaan Skanssin peltoalueelle, jossa runsaammin tilaa, sillä nykyinen suunnitelma ei ole suotuisaa Huhkolan asukkaita ajatellen. Puistoalueet säilytettävä.

Elisa Vartiainen (Turku, 02.10.2021)

#548

Kenen etua jättimäiset koulut palvelevat? Eivät kenenkään.

Sari Kiviö (Turku, 04.10.2021)

#564

.

Päivi Lauerma (Turku, 05.10.2021)

#567

Koulua ei tule siirtää Lausteelle. Asialle ei ole perusteita. Paras paikka yläasteelle on nykyisellä paikallaan. Moni on alueelle muuttanut peruspalveluiden takia. Vasaramäen koulu tulee säilyttää nykyisessä muodossaan alueella. Kyse on myös alueen vetovoimaisuuden turvaamisesta ja arvon säilyttämisestä. Täysin vastuuton päätös monesta näkökulmasta siirtää koulu Lausteelle.

Teija Elomaa (Turku, 05.10.2021)

#569

Yläkoulun ja alakoulun säilyttäminen lähellä Kupittaan urheilumahdollisuuksia on liikuntapainotteisten koulujen elinehto. Lausteelle sijoitettava yhtenäiskoulu on huonoin esillä olevista vaihtoehdoista.

Päättäjät eivät uskalla kertoa todellista motiivia, joka on raha. Jos kaupungilla on mahdollisuus sijoittaa koulu Lausteelle ja myydä Vasaramäen ja Skanssin tontit rakennusyhtiölle, niin eiköhän tästä löydy todellinen syy.

Se mitä opetustoimenjohtaja Jalonen puhuu suomen kielen opettamisesta koulussa, on vähän kehäpäätelmä. Ei kai ne lapset opi paremmin suomen kieltä Lausteella kuin Skanssissa tai Vasaramäessä.
Eli yhtenäiskoulu Vasaramäkeen tai Itäharjulle ja jos Lausteelle ei tehdä uutta alakoulua, niin sieltä lapset Vasaramäkeen oppimaan suomen kieltä.

Petri Sahlberg (Turku, 05.10.2021)

#572

Koulussa on urheilu ja liikunta painoitteisia luokkia, nyt eri lajien paikat ovat aivan vieressä kävelymatkan etäisyydellä kuten jäähalli, jalkapallokentät, urheiluhalli, sisäpalloiluhalli, velodromi, pesäpallokenttä..... Joten ei tosiaan ole mitään järkeä lähteä siirtämään koulua useampien kilometrien päähän ja pois liikunta ja urheilu paikkojen ääreltä.
Nykyinen koulu on myös kouluun kulku yhteyksien osalta hyvässä paikassa ja mahdollistanut monille liikunta ja urheilu harrastajille koulun käynnin urheilu ja liikunta painoitteisilla luokilla vain, koska kouluun on hvät kulkuyhteydet.

Tero Julin (Turku , 05.10.2021)

#573

Koulu on ehdottomasti säilytettävä alueella. Sijainti on hyvä ja alakoulu on aivan vieressä.
Kupittaan urheilumahdollisuudet tukevat koulun sijaintia.
Kaikkea ei voi myydä asuntojen tonttimaaksi vaikka se rahallisesti kaupunkia hyödyttäisikin!

Vilma Sinivaara (Turku, 05.10.2021)

#588

Toivon päättäjille viisautta ja kaukonäköisyyttä päätöksen suhteen. Koulun siirto Lausteelle/Skanssiin on lyhytnäköistä ajattelua. Kupittaan liikuntamahdollisuudet jäävät hyödyntämättä. Onko kukaan muuten pohtinut Uudenmaantien, Hautausmaantien ja Vasaramäen alakoulun väliin jäävän puistoalueen hyödyntämistä uuden koulun paikaksi ? Tällä hetkellä puiston nurmi huonon hoidon takia ala-arvoinen ja täten viheralueen maisemallinen hyöty olematon. Sopisi mielestäni hyvin uuden koulun paikaksi.

Kari Kumpulainen (Turku, 05.10.2021)

#592

Pienemmät yksiköt antavat oppilaille paremman, rauhallisemman ja turvallisemman ympäristön opiskelun toteutumiselle, sekä kasvaa ja kehittyä.
Oppilas ei häviä massaan.

Anne Hellman (Turku, 05.10.2021)

#596

Miksi Turussa ei kuunnella veronmaksajia? Ei tässä asiassa eikä missään muussakaan.

Carl Ehn (Turku, 05.10.2021)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…