KELAn kuntoutuspsykoterapia on turvattava tulevaisuudessakin! #lainturvaamapsykoterapia

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#830

Matalan kynnyksen psyykkisen tuen lisäksi tarvitaan pidempää psykoterapiakuntoutusta, sillä esimerkiksi traumaperäisten häiriöiden hoito vaatii aikaa. Kelan kuntoutuspsykoterapia on tuloksellista ja kustannustehokasta. Jos sama palvelu siirretään maakuntien tuottamaksi, nousee yhden käynnin kustannus pilviin. Hyvää ja toimivaa systeemiä on järjetöntä korjata! Keskitytään lisäämään psykologiresursseja perusterveydenhuoltoon, niin matalan kynnyksen hoidolla saadaan useammin hoidettua alkavat mielenterveysongelmat ja pitkille psykoterapioille ei enää ole niin paljon tarvetta. Tässä yhteiskunta säästää ja silti pitkää Kelan tukemaa psykoterapiakuntoutusta olisi tarjolla sitä tarvitseville.

Taija Wilenius (Naantali, 26.09.2021)

#845

Kelan tuki psykoterapiaan mahdollistaa ennen kaikkea vähävaraisten asianmukaisen kuntoutuksen.

Aili Von Schulman (Espoo, 26.09.2021)

#861

Toivon meille Kelan kuntoutuspsykoterapiaa tekeville työrauhaa ja mielen kuntoutusta tarvitseville turvallista tunnetta siitä, että tämä vaikuttava kuntoutusmuoto selkeän nykyisen kelakorvauksen tukemana tulee jatkumaan.

Minna Korhonen-Sommarberg (Kuusankoski, 26.09.2021)

#935

Kuntoutuspsykoterapia on säilytettävä. Sen lopettaminen tulisi yhteiskunnalle paljon kalliimmaksi sairauslomien ja sairaseläkkeiden muodossa.

Susanna Greus (Tampere, 26.09.2021)

#963

Potilaiden on jo nyt vaikea päästä psykoterapiaan. Tilanne olisi täysin katastrofaalinen ilman Kelan-kuntouruspsykoterapia etuutta. Julkinen terveydenhuolto ei pysty huolehtimaan muiden tehtävien lisäksi siitä mitä Kela nyt tekee kuntoutuksen sektorilla. Se on nähty jo lasten psykoterapioiden kohdalla; kun ne siirrettiin pois kelalta julkisen sektorin järjestettäväksi, lasten mahdollisuus saada kuntouttavaa psykoterapiaa on totaalisesti romahtanut. Pelkään vahvasti, että näin tulee käymään myös muorten yli 16-v. ja aikuisten psykoterapian kohdalla. Kysyn, onko meillä siihen varaa Suomessa?

Max Ervast (Karis, 26.09.2021)

#977

Itse en olisi selvinnyt nykytilaan ilman psykoterapiaa.

Ulla Syrjänen (Nokia , 26.09.2021)

#984

Nykysysteemi on hyvä! Ei kannata purkaa toimivaa käytäntöä!!!

Tellervo Karjalainen (Oulu, 26.09.2021)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…