Ulkomaalainen kaivosyhtiö ei saa tuhota Mäntyharjun ja Pertunmaan vesistöjä sekä mökkimaastoja!

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#2601

Uutinen, joka tekee surullisemmaksi kuin putin-uutiset, koska jos tämä on toteutuu, siitä ovat päättäneet suomalaiset.

Seija Salminen (Järvenpää, 30.07.2022)

#2609

Kaivosyhtiöt ja hallituksen edustajat edesvastuuseen! Vankilaan koko paskaremmi. Törkeästä rikoksesta (maanpetturuus ja luonnon tuhoaminen)vastuulliset poliitikot ja ulkomaalaiset kaivosfirmat syytteisiin ja heti pois Suomesta tuhoamasta ja raiskaamasta meidän maatamme. Jos joku näitä saisi hyödyntää on se vain oma valtiomme oman kansansa parhaaksi.

Satu Jaatinen kirjoittaa: Tässä Suomi Areenan puheeni kirjoitettuna:

Pankkiiritaustaltani olen tottunut miettimään seurauksia ja vaikutuksia. Tekemään intressivertailuita.

Tästä näkökulmasta katsottuna, Suomen tulee ottaa ehdottomasti paljon järeämpi ote kaivos- ja metallinjalostustoimintaan ja tulevaan akkuteollisuuteen.

Suomessa olevista kaivoksista lähes kaikki, 90% on ulkomaisia. Ruotsalaiset, norjalaiset, venäläiset ja kansainväliset sijoittajat ja yritykset tykkäävät kaivaa ja jalostaa metalleja ja mineraaleja Suomessa. Täällä on hyvä infrastruktuuri, stabiili poliittinen järjestelmä, valtio on valmis sijoittamaan niin, ettei vaadi sananvaltaa, veroja ei penätä ja ympäristösäännökset ovat erittäin ymmärtäväisiä. Metallit ja niiden jalostustuotteet viedään enimmäkseen ulkomaille.

Kun katson, mitä toiminnasta jää Suomeen, niin ihan oikeasti, kauhistun.

Suomessa olevista kaikista kaivoksista on tullut parhaana vuonna 30 miljoonaa
yhteisöverotuloja. 0.03% yli sadan miljardin verotuloista. Työntekijöitä 7000, puolet näistä urakoitsijoiden palveluksessa. 0.18% työvoimasta. Metallinjalostuskin on suureksi osaksi ulkomaisessa omistuksessa. Sekään ei työllistä kuin 0.36% Suomen työvoimasta.

Saadaanko mitään?

Kaivokset tuottavat yli 70% Suomen jätteistä. Yli 90% Suomen ongelmajätteistä. Metallinjalostus käyttää yli 10% Suomen sähköstä. Ja toisin kuin kansalaiset, yritykset eivät maksa sähköveroakaan kuin nimeksi.

Tiesittekö, että Suomessa on Euroopan suurin kultakaivos. Suuri, tottakai se tuottaa paljon Suomelle, mietin.

Se on kaivanut neljän miljardin edestä kultaa maaperästämme kymmenen vuoden aikana. Maksanut vain kaksikymmentä miljoonaa yhteisöveroja. Työllistää tuhat ihmistä. Puolet näistä urakoitsijoiden kautta. Ei ole paljoa Suomen 2,7 miljoonasta työllisestä.

Sanoo sulkevansa kaivoksen kymmenen vuoden kuluttua. Vienyt silloin kullan maaperästämme. Mitä meille jää sitten? Paljon jätteitä siivottavaksi?

Tällä hetkellä olemme paljolti kuin Ghana. Sinne investoidaan ulkomaisten firmojen taholta paljon, sieltä viedään neljä kertaa enemmän metalleja kuin Suomesta. Ja se on maailman toiseksi köyhin maa. Huolimatta isoista ulkomaisista pääomainvestoinneista ja isosta viennistä. Tai pitäisi sanoa lienee, niiden tähden.

Kun Suomessa 90% toiminnasta on ulkomaisissa käsissä, Ruotsissa vain 10%, ja niin että ruotsalaiset omistavat aina enemmän kuin 50% toiminnoista. Siellä valtio saa 2.2 miljardia euroa vuosittaisia verotuloja ja osinkoja kaivostoiminnasta ja metallinjalostuksesta, ja suurin osa jää omaan teollisuuteen.

Kanada edellyttää ulkomaisilta isoilta investoinneilta, että Kanadalle jää enemmän kuin se menettää.

Norja on veloittanut 78%n suuruista yhteisöveroa öljyntuottajilta jo 1950-luvulta lähtien.

Haluammeko olla kuten Norja, Ruotsi ja Kanada, ja pitää puolemme kun on kysymys ehtyvistä luonnonvaroistamme? Luonnonvaroistamme, jota maankuoreemme on luotu miljardien vuosien aikana, ja jotka noin vain voidaan kaivaa pois parissa kymmenessä vuodessa.

Vai kuten Ghana?

Toivon, että uuden kaivoslain kautta varmistamme, että teemme intressivertailuja ja pidämme Suomen puolia. Kuten sanoin, Suomen tulee ottaa ehdottomasti järeämpi ote kaivos- ja metallinjalostustoimintaan ja tulevaan akkuteollisuuteen.

Artturi Elovirta (Turku, 30.07.2022)

#2613

Ulkomaalainen yritys,EU-lainsäädännön ulkopuolella.

Elsa Mannermaa (MÄNTYHARJU, 30.07.2022)

#2624

Tehkää vihdoinkin Suomen luontoa suojeleva laki. Puhdasta luontoamme ei mikään raha pysty korvaamaan. Siksi sitä on suojeltava!

Anneli Salo (Kerava, 30.07.2022)

#2632

Loppuu tämä ulkomaalaisten luonnonpilaajien päästäminen suomeen! Joku raja ahneudellekkin pitää löytyä!

sami mersinli (Kaarina, 30.07.2022)

#2663

Puruvesi suojeltava

pentti Pöyhönen (Jyväskylä, 31.07.2022)

#2672

Suomessa on jo myyty miltei kaikki! Säästäkää edes osa luontoa!!

Sari Salminen (Helsinki , 31.07.2022)

#2700

Ei saa!!

Juuli Hämäläinen (Vantaa, 31.07.2022)

#2729

Tyttöreni on juuri ostanut tuolta kesämökin. Upeaa luontoa ei missään nimessä saa tuhota millään kaivoksilla - ei minkään maalaisella ksivoksella

Paula Nousiainen (Helsiinki, 01.08.2022)

#2735

Ei missään tapauksessa kaivostoimintaa Peruvedelle!

Maija Lumme (Helsinki, 01.08.2022)

#2744

Ei kaivoksia vesien ääreen missään nimessä!

Liisa Lankinen (Helsinki, 01.08.2022)

#2747

Ei kai Repoveden kansallispuistoa ja muita luonnon arvoja korvata autoilulla ja kännyköiden ym akuilla.
Menkääpä luontoon nauttimaan toistaiseksi SUOMEN puhtaudesta, niin eiköhän asia valkene. Kaupunkien betoni viidakoissa ajatus ei avaudu. Kiitos.

Kari Salminen (Pori , 01.08.2022)

#2798

Jättäkää Peruvesi rauhaan 🤬

Katja Leppäkangas (Tuustaipale, 01.08.2022)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…