VAADIMME HALLITUKSEN YRITTÄJÄN ELÄKELAIN MUUTOSTA KOSKEVAN ESITYKSEN (HE 102/2022 vp) KUMOAMISTA JA UUDELLEENKÄSITTELYÄ

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#818

Onhan tää nyt kumma kun oien yrittäjiä kurjistetaan koko ajan eiko me jo kannetta ihan riittävästi

Markku Arvekari (Espoo, 28.07.2022)

#830

Älkää vaikeuttako jälleen pienituloisten naisten asemaa, kiitos.

Susan Keskitalo (Espoo, 28.07.2022)

#854

Ei tämmöisiä päätöksiä!!! Minulta ja monelta muulta pienyrittäjältä loppuu yrittäminen, koska tuo maksu olisi totaalisen kohtuuton!

Satu Koponen (Siilinjärvi, 28.07.2022)

#866

Haluatteko, että yritykset kaatuvat tämän mielivaltaisen päätöksenne takia? Valtion elätettäväksi kaatuu kohta enemmän väkeä, kun työttömyysrahaa hakee entiset yrittäjät, jotka toivat hetki sitten valtiolle rahaa verojen muodossa..

Jutta Koskinen (Hämeenlinna, 28.07.2022)

#870

Tässä taloudellisessa tilanteessa ei ole oikein vahingoittaa eeityisesti pienten yritysten elinmahdollisuuksia lailla joka väistämättä lisäisi yrittäjien kuluja, nostaisi entisestään inflaatiota ja aiheuttaisi konkursseja. Asiaan voidaan palata vakaan nousukauden jaksolla joskin aina pitää kunnioittaa yrittäjän vapautta päättää asioistaan.

Aleksi Aaltonen (Nurmijärvi, 28.07.2022)

#880

Ei toimi pien yrittäjillä!

Juha Pakkanen (Helsinki, 28.07.2022)

#920

Pieniä yrittäjiä ei voi raiskata kaiken aikaa. Jo edelliset kaksi vuotta on ollut todella vaikeita, täysin itsestä riippumattomista syistä. 20 vuotta kestänyt korkojen keinotekoinen polkeminen on nyt tulossa maksuun ja jos siinä samassa yrittäjien YEL maskut kaksin- joissakin tapauksissa jopa kolminkertaistaan, myöhemmin kuitenkin yrittäjien verotusta nostetaan jos mistäkin syystä, niin Suomessa ei kohta ole enää yrityksiä. Kansainvälisesti Suomen kiinnostavuus on laskenut jo vuosikymmeniä ja pian se romahtaa lopullisesti myös suomalaisilta itseltään. Itse harkitsen jo vakavasti muuttoa pois Suomesta, koska täällä työtätekevän, puhumattakaan pienyrittäjän, on kohta mahdotonta elää omilla tuloilla. Ennen kuin suomalainen elintaso on romahdutettu ihan kokonaan, niin alkakaa arvostamaan meitä ahkeria ja uskaliaita työmyyriä. Ja ennen kuin sanotte, että yrittäjillä on varaa maksaa, niin katsokaa meidän pienten, toiminimi yrittäjien tuloja. Me eletään kädestä suuhun, jatkuvan epävarmuuden kanssa, kantaen isoa vastuun taakkaa, mutta meillä ei ole sen enempää yrittäjien (oy) kuin yksityishenkilöiden oikeuksia. Vain velvollisuuksia.

Anne Hjerppe (Helsinki, 28.07.2022)

#931

Kun yrittäjien asioista päätetään, olisi hyvä että päättävän pöydän ääressä istuisi useampi oikeasti asiasta tietävä päättäjä. Tässä tapauksessa pien/mikro yrittäjä. Koko yel-vakuutus on jo nykyisessä olemassaolossaan aivan järjetön, ja jos kyseinen muutos astuu voimaan, tulee se tappamaan suuren osan pienyrittäjien elinkeinosta. Mitkä ovat verovaikutukset? Sietää miettiä.

Kirsi Tulkki (Moppi, 28.07.2022)

#977

Lakimuutos siirtäisi yrittäjiä työttömiksi ja lisäisi harmaata taloutta. Eläke-järjestelmä on yrittäjille epäoikeudenmukainen jo nykyiselläänkin, ei tehdä yrittämisestä enää vaikeampaa ja ei-houkuttelevampaa.

Anni Lindell (Tampere, 28.07.2022)

#985

Jätän yrittäjyyden jos tämän runnotte läpi ja jään räkimään kattoon yhteiskunnan varoilla ...olenhan mä tehnyt töitä jo yli 30vuotta niin enköhän sen ole ansainnut😀

Heinonen Mira (Häneenlinna, 28.07.2022)