Vaadimme raudanpuutteen tunnustamista sekä tasa-arvoista hoitoa

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#14248

Jos tämä olisi miehillä yleinen vaiva tähä hoidettaisiin asiallisesti,päätöksentekijät tulkaa 2020-luvulle.

Hanna Virpi Carita Monola (Lahti, 22.02.2024)

#14265

Tämä sairaus tulee hoitaa, ei sairauksia jotka ovat tämän seurauksia!

Henna Sireeni (Hollola, 23.02.2024)

#14285

Asuin vuosia Sveitsissä, jossa sain säännöllisesti sairasvakuutuksen kautta rautainfuusion, koska eri valmisteiden testaamisen jälkeen todettiin että rauta ei minulla imeydy vatsan kautta ja siedän rautavalmisteita äärimmäisen huonosti. Täällä en sitä saa, jollen anna ferritiiniarvon mennä toimintakyvyn rajamaille, kinua yksityiseltä infuusiota ja maksa sitä itse. Miksi näin on? Olen aineenopettaja, jonka väsymys ja keskittymiskyvyttömyys vaikuttaa moneen lapseen oman perheen ja lähipiirin lisäksi. Muistaakohan joku vuosienkin päästä sen opettajan, joka oli kiva mutta ei jaksanut tehdä sitä mitä lupasi?

Tuija Schmid (Ohkola, 24.02.2024)

#14398

Kärsin kymmeniatä raudanpuutteen oireista yli 10v kunnes löysin yksityiseltä lääkärin joka alkoi hoitaa minua asianmukaisesti. Anelin julkiselta apua koko tuon ajan ja oireet siivuutettiin ja minulle tarjottiin hyvin ahkeraan muita lääkityksiä kuten mielialalääkkeitä ja kolesterolilääkkeitä. Raudanpuute aiheuttaa minulle mm. nukahtelua (pahimmillaan olen ajaessa ohitustiellä ollut hetken tiedoton), muistikatkoksia, kivuliaita suolisto-ongelmia (käynyt jopa päivystyksessä umpisuolentulehdusepäilynä), insuliinin imeytymisongelmia (olen 1.tyypin diabeetikko) sekä kilpirauhasen vajaatoiminta. Raudanpuute oli jo odottaessani tytärtäni eikä sitä seurattu ja tyttäreni kärsii nyt teininä samoista raudanpuutteen oireista.

Kirsi Ruokostenpohja (Tampere, 21.03.2024)

#14400

Kyllä on tehty sitten hankalaksi näinkin yksinkertainen asia, kuin raudan puutteesta kärsivien auttaminen.
Kaikenmaailman turhia palavereja kyllä järjestetään ravintoterapeutteja myöten esim nuorille, mutta kuinka mielellään teidän päättäjien lapset syö vaikkapa pinaattia ja rautapitoisia kasviksia?
Aivan. Ei syö. Rautainfuusio ja that's it. Elämä jatkuu. Mutta kun ei. Hinnoiteltu taivaaseen, ja tarvitsee olla lähes haudan partaalla ennen kuin tämä suostutaan myöntämään. Haloo!!!

Juha Lintula (Karkkila, 21.03.2024)Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…