Pelastetaan Hämeelinnan Miemalan koulu

Allekirjoitukset, joissa on kommentti mukana

#202

Miemalan koulu on valtti täällä asuville ja tuleville muuttajille. Ikäpolvet alkavat vaihtua alueella ja lisää lapsiperheitä voisi tulla alueelle kun koulu pysyy. Täällä olisi 2 tulevaa koululaista Miemalan kouluun kunhan ikä tulee täyteen. Pienet kyläkoulut ovat parhaita paikkoja lasten oppia ja kasvaa koska lapsi tunnetaan omana itsenään eikä vain koneella olevien tietojen mukaan.

Maria Alkio-Virtanen (Hämeenlinna, 16.08.2023)

#203

Säilyttäkää Miemalan koulu.

Anitta Lempinen (Hämeenlinna, 16.08.2023)

#212

Tehkää päätöksiä ajatellen lasten etuja!

Jenita Solonen (Hattula, 16.08.2023)

#237

Luokkakokojen kasvattaminen lisää hälinää ja levottomuutta oppilaissa, silloin varsinkin erityisherkät lapset kärsivät tästä ja heidän oppimistuloksensa heikkenevät.

Kari Rantakallio (Hämeenlinna, 17.08.2023)

#242

Älkää lakkauttako pikkukouluja!
-Kyläkoulun entinen oppilas.

Hanna Halttunen (Parola, 17.08.2023)

#245

Yhtäkään pientä koulua jossa kuitenkin oppilaita riittää ei tulisi lakkauttaa. Miettikää välillä ihmisiä etenkin lapsia älkääkä aina vain rahaa ja parkkihalleja

Virpi Toivonen (HÄMEENLINNA, 17.08.2023)

#252

Toivon,että kaupunki harkitsee uudestaan
Miemalan koulun lakkauttamista.Kaupunk
toimii vastoin lupauksestaan
lapsiystävällisestä kaupungista.Tällainen
toiminta ei luo kuvaa vetovoimaisesta yhteisöstä.Asuma-alue tulee näivettymään ja
Yhteisöllisyys katoaa.Lapsiperheet ovat muuttaneet alueelle juuri koulun ja ympäristön takia ‐ perheenkin jo vuonna 1989 . Nyt tyttäremme lapset käyvät samaa
koulua.
HARKITKAA VIELÄ EDES LASTEN TÄHDE!N

Juha Nordlund (Hämeenlinna , 17.08.2023)

#254

Muutin Hämeenlinnaan siksi, että täällä pidetään huolta lapsiperheistä ja että on mahdollistettu pienet eri asuinalueiden koulut lapsille. Häpeällistä, että Hämeenlinnassa vain raha ratkaisee eikä ole todellista halua säilyttää vielä kohtuu hyvä maine lapsiperheiden asioiden turvaajana.

Kristiina Rantala (Hämeenlinna, 17.08.2023)

#256

Pieni kylä koulu on turvallinen, rauhallinen ympäristö opiskella. Kylät ja maaseutumaiset ympäristöt tulisi säilyttää!

Kirsi -Marja Haarala (Hämeenlinna , 17.08.2023)

#260

Miemalan koulu on kiva pieni kyläkoulu, lapsia asuu paljon lähellä niin on tärkeä säilyttää tämä lähikoulu.

Annastiina Kataja (Kuusamo, 17.08.2023)

#261

Puolestan että säilytetään Miemalan koulun toiminta

Kitti Habony-Oliveira (Hämeenlinna , 17.08.2023)

#262

Asutusta tulossa lisää,uusia lapsiperheitä muuttanut alueelle,ja muutenkin hieno rauhallinen alue ja kiva pieni koulu missä otetaan lasten tarpeet huomioon.

Timo Äikäs (Hämeenlinna, 17.08.2023)

#273

Pienet "kyläkoulut" ovat paitsi lapsille turvallinen ja terveellinen oppimisympäristö lähellä kotia myös yksi Hämeenlinnan kaupungin vetovoimatekijöistä. Alueella on paljon lapsia ja uusi asuntoaluekin kaavoitettu. Lähikoulun perusteella usein valitaan asuinpaikka ja myös asuinkunta. Koulu on hyvin hoidettu ja terve. En ymmärrä miksi halutaan siirtää oppilaita suuriin kouluihin keskustaan, varsinkin seminaarille joka on kärsinyt sisäilmaongelmista ja sijaitsee kaukana kotoa.

Tiina Visala (Hattula, 17.08.2023)

#274

Jos jostakin pitää leikata niin ei ainakaan lapsiperheiltä.... Miemalan alueella on hyvä pitää palvelut.

Susanna Vinnari (Janakkala, 17.08.2023)

#279

Miemalan koulu on pieni klassinen kyläkoulu, mikä sitoo pientä yhteisö eri tavalla kuin mikään suurkoulu kykenisi tai kykenee.

Kävin itse Seminaarin koulun, mihin yksilö hukkuu ja opettajat samoin kuten oppilaat eivät koskaan tulleet tutuiksi. Kyläkoulun pääsin kokemaan pikkuveljeni kautta esimerkiksi erinäisissä koulun järjestämissä tapahtumissa. Tapahtumat järjestettiin talkoo tyylillä ja hymy huulella. Tätä ei voi sanoa Seminaarin koulusta, missä yksikin ylimääräinen palkaton tunti oli jo liikaa.

Opettajien autenttisuus ja halukkuus auttaa ja osallistua pienessä koulussa on myös päivän selvästi täysin eri tasolla.

Tilda Tiirikkala (Hämeenlinna, 17.08.2023)

#284

Miemalaan on suunniteltu juuri uutta omakotitaloaluetta. Aiemmin kaavoitetut tontit myytiin hetkessä. Sen myötä lapsiperheitä tulee lisää. Koulu on kylän sydän ja sen säilyttäminen olisi perheiden ja lasten kannalta ehdottoman tärkeää. Koulu ei ole ainoastaan koulu, vaan käyn siellä itsekin iltaisin jumpalla viikottain. Se on Miemalan ja Hattelmalan alueen yhteinen kokoontumispaikka myös muulle harrastustoiminnalle. Koko alue kuolee ja näivettyy ilman koulua. Paikka on aivan ihana elää luonnon ja peltojen keskellä, mutta kyllä sinne tarvitaan myös lapsiperheitä nyt ja jatkossakin. Koulua ei saa lakkauttaa!

Sanna Hänninen (Hämeenlinna, 17.08.2023)

#295

Älkää tehkö tyhmiä päätöksiä

Antero Pylkkänen (Hämeenlinna, 17.08.2023)

#298

Suurten koululuokkien heikkous on heikonpiosaisten jääminen paitsioon.

Raimo Järvinen (Hämeenlinna , 17.08.2023)

#299

Lapsiystävällisen kaupungin täytyy asettaa lapsen etu korkeampaan asemaan kuin missä se nyt on. Koronan ja muun maailmassa koetun epävarmuuden aiheuttama varjo on edelleen raskas ja lapset voivat huonosti. Nyt kaivataan panostusta lapsiin, ei sitä, että ravistellaan loputkin turvallisuudentunteesta pois niin lapsilta kuin perheiltä.

Hämeenlinnaan halutaan lisää lapsia ja lapsiperheitä, mutta palvelut kurjistetaan? Miemalaan kaavoitetaan tontteja ja lopetetaan palvelut? Luvataan tukea lapsia ja nuoria, joita nykyisessä maailmantilassa ahdistaa paljon ja samalla lakkautetaan pienet koulut, jotka tutkitusti tuovat turvaa heikko-osaisille. Halutaan korulauseissa tukea kotoutumista ja maahanmuuttajalapsia, mutta samalla tuhotaan oppimisympäristöt, joiden on tutkimuksissakin todettu tukevan ko. lapsia paremmin kuin isojen yksiköiden?

Sanon suoraan, kuulostaa kylmältä ja ennen kaikkea typerältä. Näitä lapsista säästettyjä euroja tullaan maksamaan kovilla koroilla takaisin vielä vuosikymmeniä.

Kristiina Lindroos (Hämeenlinna, 17.08.2023)

#301

Pitäkää Koulu pystyssä, sillä tällä koululla on paljon tunne arvoa ja myös oppilaille, kuin vanhemmille. Kyseessä on todella hieno ja rakas koulu.

Roope Kemppainen (Oulu, 17.08.2023)

#304

Olen ollut Miemalassa töissä ja muistelen lämmöllä entisiä oppilaita ja mahtavaa työporukkaa.

Upea sijainti, luonto lähellä monipuolisesti eri oppiaineiden opetussuunnitelman toteuttamiseen. Uimahalliin pääsee pyörillä jo 3. luokkalaisten kanssa turvallista pyörätietä. Etenkin 1-3. luokkien oppilaille on tärkeää, että koulu on lähellä.

Monitaitoisia ja työstään innostuneita opettajia on paljon, joten pikkukoulujen oppilaat saavat kyllä hyvää opetusta.

Laajat kieli- ja valinnaisainetarjottimet ovat toki isojen koulujen vahvuuksia. Itse en niitä pidä niin tärkeänä, tärkeämpää on keskittyä perustaitoihin. Kieliä ehtii kyllä opiskella lisää yläkoulussakin, kun ruotsikin siirrettiin jo 6. luokalle (erehdys). Harrastusmahdollisuudet on Hämeenlinnassa laajat ja suht lähellä.

Ehdottomasti pitää säilyttää koulu Miemalassa.

Päivi Salo-Pitkänen (Päökäne, 17.08.2023)

#308

Pieniä ja keskikokoisia kouluja ei saa lakkauttaa.
Se on jo nähty, mitä isot ryhmät ja ryhmäkoot aiheuttaa lapsille.
Eikö mitään ole opittu?!

Ruut Heikkilä (Hämeenlinna , 17.08.2023)

#312

Tyttären perhe asuu koulun vieressä ja toivon että heidän lapsensa saavat käydä turvallista lähikoulua!

Marja Jokinen (Iittala, 17.08.2023)

#324

Säilyttäkää koulu lapsille ja nuorille!

Maija Alitalo (Turku, 17.08.2023)

#329

Uusia pieniä koululaisia tulee lisää, alueelle tulee uusia pientaloasuntoja

Matti Haavisto (Hämeenlinna , 17.08.2023)

#331

On ristiriitaista, että alueelle suunnitellaan uusia asuinalueita joille todennäköisesti muuttaisi lapsiperheitä ja samalla keskustellaan lähikoulun lakkauttamisesta. Inhimillisyyden kannalta ei ole järkevää lähteä kuljettamaan 50 lasta keskustan kouluun ja tuskin se on kovin kustannustehokastakaan. Oppilaisiin ja opetukseen satsaaminen EI TARKOITA sitä, että heidän oppimisympäristönsä muuttuu turvallisesta pienkoulusta suureen yksikköön. Ihan niinkuin he olisivat miten tahansa siirrettävä lauma jolla ei ole mitään arvoa yksilöinä.

Tuulikki Haavisto (Hämeenlinna, 17.08.2023)

#336

Hämeenlinnalaisen pienen kyläkoulun kasvattina olen täysin samalla kannalla adressin tekijöiden kanssa.

Veera Inkiläinen (Sastamala, 17.08.2023)

#343

Pienet koulut on säästettävä.

Marja Tuomi (Hämeenlinna, 17.08.2023)

#346

Miemalan ja Hattelmalan seudun elinvoima on kiinni koulusta. Jos Miemalan koulu lakkautetaan, voi kaupunki heittää toiveensa Miemalan uusista pientaloalueista.

Miko Murtonen (Hämeenlinna, 17.08.2023)

#362

Kyläkoulujen alasajo on suuri katastrofi. Säilyttäkää pienet koulut.

Pia Huotari (Turku , 17.08.2023)

#363

Näin Hämeenlinnan nuorisovaltuuston entisenä puheenjohtajana voin vain raskain sydämin sanoa olevani erittäin pettynyt päätöksentekijöihin. Valtuustoissa ja lautakunnissa on vuosia puhuttu Hämeenlinnan viihtyvyystekijöistä sekä niiden lisäämisestä ja ylläpitämisestä. Yksi meidän kaupunkimme tärkeimmistä vetovoimatekijöistä ovat pienet, turvalliset lähikoulut. Kävin itse alakouluni Myllymäessä ja muutama vuosi sitten kamppailin sen lakkauttamista vastaan. En pysty ymmärtämään, miksi kaupungilla on niin kova tarve siirtää oppilaita täysin toimivista ja erittäin viihtyisistä tiloista toisiin, ahtaisiin tiloihin. Nummen koulussa on jo nyt liikaa oppilaita tilamäärään nähden ja osa oppilaista on jouduttu siirtämään väistötiloihin.

Toivon Hämeenlinnan päätöksentekijöiden ottavan tämän asian vakavasti ja miettivän, millaisen mielikuvan haluamme kaupungistamme antaa. Haluammeko todellakin olla kaupunki, jossa oppilaat käyvät koulunsa ahtaissa, meluisissa tiloissa vai haluammeko kenties olla kaupunki, josta jo etukäteen tiedetään, että lapset ja nuoret saavat kulkea koulupolkunsa turvallisissa lähikouluissa.

Lapsissa ja nuorissa on meidän Hämeenlinnamme tulevaisuus. Se, että pystymme turvaamaan heille turvallisen ja viihtyisän koulupolun tutussa ympäristössä, luo vahvan pohjan opiskelulle ja elämälle tulevaisuudessa, mikä lisää myös omalta osaltaan kaupunkimme houkuttelevuutta.

Ida Stenvall (Hämeenlinna, 17.08.2023)

#374

Perheet tarvitsevat lähikoulun. Lapset hyötyvät pienimmistä kouluista. Oppivat paremmin sekä vaikuttaa psyykkiseen hyvinvointiin

Marjo Rajamäki (Janakkala, 17.08.2023)

#384

"On hyvä muistaa, että jokaisella nuorella ja lapsella on oikeus tasa-arvoiseen ja laadukkaaseen perusopetukseen asuinpaikasta riippumatta" Olli-Pekka Heinonen, ent. pääjohtaja OPH, 2020.

Lea Oksanen (Hämeenlinna, 17.08.2023)

#392

Miemalan koulu on mahtava eikä ansaitse lopetusta

Joona Nieminen (Hämeenlinna, 17.08.2023)

#397

Hattelmala ja Miemala ovat lapsiperheiden suosiossa. Lasten tulee päästä lähikouluun.
Olen itsekin käynyt Miemala ala-asteen aikoinani ja muuttanut asumaan takaisin Hattelmalaan juuri hyvien koulumuistojen ja kokemusten takia.

Satu Mäkelä (Hämeenlinna, 17.08.2023)